menu: rubrieken, zoeken & meer

Corona-maatregelen Madrid regio en Spaanse hoofdstad met twee weken verlengd tot 27 april

Corona-maatregelen Madrid regio en Spaanse hoofdstad met twee weken verlengd tot 27 april
Beeld: 123rf (aangepast)

Corona-maatregelen Madrid regio en Spaanse hoofdstad met twee weken verlengd tot 27 april

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De speciale Semana Santa corona-maatregelen eindigen deze vrijdag 9 april en in veel autonome regio’s zullen de daar geldende regionale corona-maatregelen ook dit weekend eindigen. Daarom wordt overal besloten de huidige maatregelen iets aan te passen maar wel te verlengen. Dat is nu ook gebeurd in de Madrid regio, inclusief de hoofdstad van Spanje.

De huidige corona-maatregelen in de autonome regio Comunidad de Madrid (Madrid regio) eindigen op maandag 12 april om 00 uur maar deze zijn nu met twee weken verlengd tot ten minste dinsdag 27 april (maandag 26 april 00 uur).

Zeventien zogenaamde ‘Zonas Básicas de Salud’ ofwel basisgezondheidszones van de Spaanse hoofdstad Madrid en vijf gemeenten in de Madrid regio hebben vanaf maandag 12 april te maken met een lockdown met uit- en inreisverboden.

Gedurende 14 dagen tot 27 april mag men in privésfeer thuis alleen samenkomen met samenwonenden, iets wat niet altijd gebeurt met de vele Franse toeristen die vakantie appartementen huren om daar na sluiting van de horeca verder te feesten.

De avondklok tussen 23.00 en 6.00 uur blijft gehandhaafd tot 27 april.

De horeca in de Madrid regio inclusief de Spaanse hoofdstad mag tot 23 uur open blijven maar vanaf 22 uur mogen er geen nieuwe klanten meer toegelaten worden.

Maximaal mogen er zes personen aan tafels zitten op de terrassen en vier personen binnen. Tussen het eten en drinken door is het verplicht om een mondkapje te dragen, iets wat in de praktijk niet altijd gebeurt.

Niet-essentiële winkels en winkelcentra mogen tot 21 uur open blijven met een capaciteit van 75%.

Corona-cijfers

Op dit moment heeft de Madrid regio te maken met een corona-incidentie van 321 per 100.000 inwoners de voorbije 14 dagen wat een van de hoogste is van heel Spanje. Er liggen alleen in de Madrid regio 2.047 covid-patiënten in de ziekenhuizen waarvan 474 op de intensive care afdelingen.

Op donderdag 8 april werd er in de Madrid regio melding gedaan van 2.790 nieuwe positieve coronatests terwijl er in 24 uur tijd 17 personen met of als gevolg van Covid-19 overleden.