Duitse arts op Mallorca verkocht valse negatieve PCR-testuitslagen aan Duitse toeristen

Duitse arts op Mallorca verkocht valse negatieve PCR-testuitslagen aan Duitse toeristen
Beeld: Europa Press

Duitse arts op Mallorca verkocht valse negatieve PCR-testuitslagen aan Duitse toeristen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De Duitse televisie heeft een landgenoot en arts ontmaskerd die op het Balearen eiland Mallorca valse negatieve PCR-testuitslagen aan toeristen verkocht zodat zij zonder problemen met het vliegtuig konden reizen. Deze PCR-test-fraude werd door het RTL Life programma en journalist Sascha Wintel ontmaskerd.

Alle Duitse toeristen die de Balearen (en de rest van Spanje) bezoeken moeten om terug te kunnen vliegen een negatieve PCR-testuitslag van max. 72 uur oud laten zien voordat ze aan boord gaan. Kunnen ze dat niet of worden ze positief getest dan mogen zij de eilanden niet verlaten of in ieder geval Duitsland niet binnenkomen.

Met tienduizenden Duitse toeristen die tijdens de Paasvakantie naar hoofdzakelijk Mallorca vlogen, waren de corona-testlaboratoria overvol en was het moeilijk om op tijd een PCR-testuitslag te bemachtigen.

Een Duitse arts die verder niet geïdentificeerd werd op de Duitse televisie, heeft daar een handige maar frauduleuze oplossing voor gevonden door voor 80 euro valse negatieve PCR-testuitslagen te verkopen. 

Diverse getuigen spraken daarover maar ook een undercoverjournalist van het tv-programma ging met een verborgen camera op pad en kon zonder problemen en zonder uitgevoerde corona-test een valse PCR-testuitslag kopen. Het was zelfs mogelijk om zelf een datum op het certificaat te kiezen.

Nadat de Guardia Civil en Policia Nacional via de pers hiervan op de hoogte kwam is men een onderzoek gestart naar de identiteit van deze Duitse arts en naar hoeveel valse PCR-testuitslagen zijn verkocht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.