menu: rubrieken, zoeken & meer

Negatieve corona-test-eis voor inwoners Spanje voor de Canarische Eilanden beëindigd (UPDATE)

Negatieve corona-test-eis voor inwoners Spanje voor de Canarische Eilanden beëindigd
Beeld: La Moncloa

Negatieve corona-test-eis voor inwoners Spanje voor de Canarische Eilanden beëindigd (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Inwoners van Spanje die vanaf een Spaans vliegveld naar de Canarische Eilanden reizen hoeven sinds afgelopen maandag 5 april geen negatieve corona-testuitslag meer te laten zien. Deze eis om de Spaanse archipel te betreden is voor inwoners van Spanje komen te vervallen. De negatieve PCR-test-eis geldt nog wel voor internationale reizigers.

UPDATE: Daags na de bekendmaking heeft de regionale overheid van de Canarisch Eilanden toch besloten de corona-test-plicht te blijven handhaven voor reizigers die van het Spaanse vasteland en de Balearen naar de Spaanse archipel reizen. MEER INFORMATIE

Reizigers van buiten Spanje moeten al sinds 23 november verplicht de negatieve uitslag van een PCR-test of TMA-test laten zien om Spanje en dus ook de Canarische Eilanden binnen te komen. Daar kwam sinds 18 december 2020 de corona-test-eis bij voor alle inwoners van Spanje die naar de Canarische Eilanden vlogen.

Maar deze corona-test-eis voor inwoners van Spanje geldt sinds maandag 5 april niet meer, zo werd pas op vrijdag 9 april bekend. Dat wil dus zeggen dat inwoners van Spanje die van een Spaans vliegveld naar de Canarische Eilanden vliegen geen negatieve PCR of antigeensneltest meer hoeven te laten zien.

Alle internationale reizigers die vanuit het buitenland naar Spaans grondgebied reizen, waaronder dus ook de Canarische Eilanden, moeten nog steeds de negatieve PCR-test of TMA-test uitslag laten zien die max. 72 uur oud mag zijn op het moment van aankomst in Spanje. Daarnaast moeten alle internationale reizigers ook nog steeds het SpTH-formulier invullen.