Spanje heeft al meer dan 110.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen

Spanje heeft al meer dan 110.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen
Beeld: Europa Press

Spanje heeft al meer dan 110.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft aangegeven dat Spanje op dit moment meer dan 110.000 Oekraïense vluchtelingen heeft opgevangen. Deze opmerking deed de Spaanse premier bij zijn bezoek aan het tijdelijke vluchtelingenopvangcentrum in Barcelona, een van de vier opvangcentra die Spanje naast Pozuelo de Alarcón (Madrid), Málaga en Alicante heeft opgezet.

Terwijl er volgens Sánchez op dit moment meer dan 110.000 vluchtelingen uit Oekraïne zijn opgevangen in Spanje zegt de premier ook dat het aantal Oekraïners met de beschermde status is gestegen naar meer dan 47.000 personen. Nog eens 45.000 vluchtelingen staan op de lijst en hebben een afspraak om de beschermde status aan te vragen waarmee binnenkort circa 85.000 Oekraïners deze speciale status hebben.

In Catalonië heeft de burgemeester van Barcelona, Ada Colau, aangegeven dat ongeveer 70% van de circa 20.000 Oekraïners die in deze regio zijn aangekomen dat niet via de officiële wegen heeft gedaan. In het tijdelijke vluchtelingenopvangcentrum in Barcelona bij de Fira de Barcelona op de Montjuïc berg hebben inmiddels meer dan 5.000 Oekraïners de beschermde status gekregen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.