Search
menu
Search

Spanje heeft al meer dan 110.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen

Spanje heeft al meer dan 110.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen
Beeld: Europa Press

Spanje heeft al meer dan 110.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft aangegeven dat Spanje op dit moment meer dan 110.000 Oekraïense vluchtelingen heeft opgevangen. Deze opmerking deed de Spaanse premier bij zijn bezoek aan het tijdelijke vluchtelingenopvangcentrum in Barcelona, een van de vier opvangcentra die Spanje naast Pozuelo de Alarcón (Madrid), Málaga en Alicante heeft opgezet.

Terwijl er volgens Sánchez op dit moment meer dan 110.000 vluchtelingen uit Oekraïne zijn opgevangen in Spanje zegt de premier ook dat het aantal Oekraïners met de beschermde status is gestegen naar meer dan 47.000 personen. Nog eens 45.000 vluchtelingen staan op de lijst en hebben een afspraak om de beschermde status aan te vragen waarmee binnenkort circa 85.000 Oekraïners deze speciale status hebben.

In Catalonië heeft de burgemeester van Barcelona, Ada Colau, aangegeven dat ongeveer 70% van de circa 20.000 Oekraïners die in deze regio zijn aangekomen dat niet via de officiële wegen heeft gedaan. In het tijdelijke vluchtelingenopvangcentrum in Barcelona bij de Fira de Barcelona op de Montjuïc berg hebben inmiddels meer dan 5.000 Oekraïners de beschermde status gekregen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?