Search
menu
Search

Werknemers vast in puin van hotel op Mallorca nadat eerste verdieping instortte

Toeristen vast in puin van hotel op Mallorca nadat eerste verdieping instortte
Beeld: @BombersdeMca / twitter

Werknemers vast in puin van hotel op Mallorca nadat eerste verdieping instortte

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – In een hotel op het Balearen eiland Mallorca zitten diverse werknemers (dus geen toeristen) vast onder het puin nadat de begane grond instortte. Dit gebeurde zaterdagmiddag in het hotel Blue Sea Piscis in Puerto de Alcudia. De twee zwaargewonden, een 57-jarige vrouw en een 59-jarige man, zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De lokale media spreekt over twee zwaargewonde werknemers (geen toeristen) van het hotel terwijl meer dan 300 hotelgasten geëvacueerd werden en onder zijn gebracht in andere hotels op het eiland. Een deel van de gymzaal stortte in en diverse zware apparaten kwamen op de keuken van het hotel terecht waarna dat dak instortte. Dat gebeurde rond 15 uur zaterdagmiddag.

Er zijn, in tegenstelling tot eerdere berichten, dus GEEN TOERISTEN gewond geraakt. Wel moesten de 300 aanwezige hotelgasten geëvacueerd worden en zijn ze uit voorzorg ondergebracht in andere hotels terwijl de inspectie de constructie van het hotel controleert.

In eerste instantie dacht men dat er een gaslek was waarop de brandweer werd gebeld maar later bleek het om een instorting te gaan. Uiteindelijk zijn er zeven gewonden waarvan twee ernstig. De zwaargewonden zaten vast onder het puin maar konden door de brandweer bevrijd worden en naar het ziekenhuis worden gebracht. Het gaat volgens deze krant om een 57-jarige vrouw en een 59-jarige man.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?