Werknemers vast in puin van hotel op Mallorca nadat eerste verdieping instortte

Toeristen vast in puin van hotel op Mallorca nadat eerste verdieping instortte
Beeld: @BombersdeMca / twitter

Werknemers vast in puin van hotel op Mallorca nadat eerste verdieping instortte

PALMA – In een hotel op het Balearen eiland Mallorca zitten diverse werknemers (dus geen toeristen) vast onder het puin nadat de begane grond instortte. Dit gebeurde zaterdagmiddag in het hotel Blue Sea Piscis in Puerto de Alcudia. De twee zwaargewonden, een 57-jarige vrouw en een 59-jarige man, zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De lokale media spreekt over twee zwaargewonde werknemers (geen toeristen) van het hotel terwijl meer dan 300 hotelgasten geëvacueerd werden en onder zijn gebracht in andere hotels op het eiland. Een deel van de gymzaal stortte in en diverse zware apparaten kwamen op de keuken van het hotel terecht waarna dat dak instortte. Dat gebeurde rond 15 uur zaterdagmiddag.

Er zijn, in tegenstelling tot eerdere berichten, dus GEEN TOERISTEN gewond geraakt. Wel moesten de 300 aanwezige hotelgasten geëvacueerd worden en zijn ze uit voorzorg ondergebracht in andere hotels terwijl de inspectie de constructie van het hotel controleert.

In eerste instantie dacht men dat er een gaslek was waarop de brandweer werd gebeld maar later bleek het om een instorting te gaan. Uiteindelijk zijn er zeven gewonden waarvan twee ernstig. De zwaargewonden zaten vast onder het puin maar konden door de brandweer bevrijd worden en naar het ziekenhuis worden gebracht. Het gaat volgens deze krant om een 57-jarige vrouw en een 59-jarige man.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.