skip to Main Content

56e Eurovisie Songfestival met Lucía Pérez als Spaanse kandidate

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Deze week gaat het 56e Eurovisie Songfestival van start met als hoogtepunt de finale op zaterdag 14 mei aanstaande. Voor Spanje zal dit jaar de zangeres Lucía Pérez deelnemen met haar swingende liedje “Que me quiten lo bailao” waarmee ze het tv-programma en de zoektocht naar de 2011 kandidaat Destino Eurovisión 2011 won. De editie van dit jaar wordt gehouden in het Duitse Düsseldorf nadat de Duitse zangeres Lena Meyer-Landrut de editie van 2010 wist te winnen.

In totaal zullen er 43 landen meedoen aan de 56e editie van het Eurovisie Songfestival in Duitsland waarbij opvalt dat Italië na 14 jaar afwezigheid weer mee zal doen en ook San Marino na 3 jaar van de partij is en tevens Oostenrijk weer mee mag doen na een afwezigheid van 4 jaar. Op 10 en 12 mei zullen er halve finales plaatsvinden met op 14 mei de finale waaraan dus Spanje meteen al meedoet. Nederland moet zich eerst nog zien te plaatsen en zal op 12 mei in de tweede halve finale een plaats moeten zien te veroveren bij de laatste 25 die in de finale op zaterdag 14 mei mee zullen doen. Nederland stuurt 3JS met het liedje Never Alone naar de halve finale.

Spanje

Het Spaanse selectieprogramma Destino Eurovisión was dit jaar een ware processie die de kandidaat en het liedje moesten aanwijzen en werd in twee fasen opgesplitst. Eerst werd er gezocht naar een geschikte vertolker en na een afvalkoers bleven er uiteindelijk nog 3 kandidaten over. Dan ging een jury aan de slag om uit meer dan 1100 nummers er negen te selecteren die netjes verdeeld werden onder de drie overblijvende finalisten. Een vakjury voerde tijdens de finale de eerste twee selecties door totdat er per kandidaat nog één lied overbleef. Dan was het aan de televoters om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk kwam de zangeres Lucía Pérez als winnaar uit de stemmingsronde en zal zij op 14 mei als 22e kandidate met haar liedje “Que me quiten lo bailao” Spanje vertegenwoordigen.

Lúcia Pérez

Lucía komt uit Galicië en heeft al vier albums op haar naam staan, waaronder de laatste ‘Digocho en galego’ in het Galicisch wordt gezongen (een officiële taal in Spanje). Lucía werd op 5 juli 1985 geboren in de plaats Goó in de provincie Lugo en is dus op dit moment 25 jaar oud.

Lucía wordt in Düsseldorf bijgestaan door 5 dansers en backing vocals. Cristina Domínguez, Sandra Borrego, Amaury Reinoso, Juan Francisco Solsona ‘Nito’ en Ginés Cano zullen een vrolijke choreografie brengen van de hand van choreografe Lola González.

De tekst (zodat iedereen mee kan zingen)

uououooo uououooo

ahora que me quiten que me quiten lo bailao

uouououo oo

Me pellizco cada día

pienso que suerte la mía

no estoy soñando es realidad

vivo como en una nube

tengo lo que nunca tuve

te tengo a ti a ti

y todo lo que me das

Si bien

se que han de venir tormentas

y me caeré

pero a fin de cuentas he disfrutao

de todo lo bailao

uo uo uo oo

uo uo uo oo

ahora que me quiten que me quiten lo bailao

uo uo uo uo

ahora que me quiten que me quiten lo bailao

Para turu tu para pa turu pa turu

Junto a ti cada momento

es sublime el sentimiento

sin miedo a lo que ha de venir

no me curaré en salud

ni me cargaré una cruz

disfruto todo tal y como eres tú

Si bien

se que han de venir tormentas

y me caeré

pero a fin de cuentas ya disfruté

de todo lo bailao

uo uo uo uo oo

uo uo uo uo oo

ahora que me quiten que me quiten lo bailao

uo uo uo uo uo oo

uo uo uo uo uo uo

ahora que me quiten que me quiten lo bailao

Me siento tan bien me siento tan bien

que no no no no no lo voy estropear

pensando en negativo más

Se que han de venir tormentas

y me caeré

Aun así dire que he disfrutao

de todo lo bailao

uo uo uo oo

uo uo uo oo

Ahora que me quiten que me quiten lo bailao

uo uo uo oo

uo uo uo oo

Ahora que me quiten que me quiten lo bailao

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend