skip to Main Content

Ryanair dreigt vluchten op Spanje te verminderen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Ierse low-cost vliegmaatschappij Ryanair heeft de Spaanse overheid gedreigd het aantal routes en werknemers in Spanje te verminderen als de 65 boetes tegen het bedrijf niet worden geannuleerd.

De president-directeur van Ryanair, Michael O’Leary heeft het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme verzocht de boetes voor een totaalbedrag van 1.23 miljoen euro kwijt te schelden.

Op 24 januari al stuurde O’Leary een brief naar het ministerie waarin hij verzocht om een spoedvergadering. Hij wilde hiermee de ‘onrechtvaardige boetes’ bespreken.

Tevens verzocht hij om een garantie dat alle miljoenen euro’s aan investeringen in Spaanse vliegvelden en toerisme voortgang zouden vinden, in plaats van het dwarsbomen van de groei van Ryanair met allerlei ongefundeerde boetes.

Vorig jaar zomer nam Ryanair de plaats in van Iberia als de grootste vliegmaatschappij in Spanje. Eind 2010 bleek het bedrijf een groei te hebben doorgemaakt van 30% in aantallen passagiers (22,89 miljoen).

Op dit moment opereert Ryanair vanaf 44 bases, voert ruim 1,500 vluchten uit en zal naar schatting 73 miljoen passagiers vervoeren in 2011. 30 miljoen hiervan zullen binnenlandse vluchten in Spanje betreffen.

Ondertussen heeft de consumentenorganisatie OCU de overheid gewaarschuwd het ministerie naar de rechter te slepen als wordt toegegeven aan deze ‘chantage-brief’ van Ryanair.

Geen respect

De consumentenorganisatie is van mening dat de vliegmaatschappij geen enkel respect heeft voor de wet, aangezien het bedrijf meerdere keren zijn verplichtingen naar reizigers niet is nagekomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend