skip to Main Content
Spaanse krant beschuldigt Podemos leider van betalingen uit Venezuela

Spaanse krant beschuldigt Podemos leider van betalingen uit Venezuela

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

podemos10aMADRID – De Spaanse krant OKDiario, opgezet door onder andere de TV- en ex El Mundo krant journalist Eduardo Inda, heeft afgelopen vrijdag een artikel gepubliceerd met daarin de bewijzen dat de Podemos leider Pablo Iglesias meer dan 270.000 dollar heeft ontvangen vanuit Venezuela. Zoals te verwachten was ontkennen Pablo Iglesias en de Podemos partij al deze “leugens” en hebben ze de zaak uitgegeven aan advocaten die naar de rechter zullen stappen om de krant aan te klagen.

De journalist Eduardo Inda staat erom bekend dat hij de Podemos partij geen warm hart toedraagt en beschuldigt de politieke partij en haar medewerkers dan ook voor van alles en nog wat. Afgelopen vrijdag deed zijn krant daar nog een schepje bovenop door een artikel te plaatsen met daarin de bewijzen dat Pablo Iglesias op een rekening op een eiland wat gezien wordt als belastingparadijs 272.325 dollar had ontvangen van de regering van Venezuela. De bank in kwestie ontkent echter alle betrokkenheid en zegt nooit van Pablo Iglesias gehoord te hebben.

Nu wordt Podemos altijd al gelinkt met Venezuela en de partij heeft ook toegegeven gewerkt te hebben in dat land maar beschuldigingen aan het adres van de partij van illegale betalingen zijn door de rechters in Spanje al vier keer afgewezen bij gebrek aan bewijzen. De OKDiario krant zegt echter nu wel de bewijzen te hebben die dan ook vrijdag werden gepubliceerd.

Voor Podemos en Pablo Iglesias is het de zoveelste keer dat de media de politieke partij aanvalt en elke keer wordt er niets gevonden. Volgens Pablo Iglesias hoort dat allemaal bij het politieke spel maar dit keer is de krant te ver gegaan door valse berichten te verspreiden waarbij er wellicht ook nog sprake kan zijn van vervalsing van documenten.

Zaterdagavond in een politiek tv-programma op het kanaal La Sexta werd er dan ook samen met de journalist in kwestie Eduardo Inda, gediscussieerd over het gepubliceerde verhaal. Andere journalisten wezen daarbij op het feit dat de papieren die men laat zien vals zijn en daarnaast gefotoshopt door onder andere gebruik te maken van videomateriaal van YouTube. Eduardo Inda blijft echter bij zijn verhaal en zal dat ook voor de rechter vertellen als hem dat gevraagd wordt. Overigens staat de journalist erom bekend dat hij onbeleefd is, mensen niet laat uitspreken en van sensatiepolitiek houdt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken