skip to Main Content
Aardbeving van 3,8 op Richter schaal gevoeld in de provincie Almería

Aardbeving van 3,8 op Richter schaal gevoeld in de provincie Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Als je woonachtig bent of op vakantie in de provincie Almería heb je er wellicht iets van gemerkt. Een nieuwe aardbeving heeft de grond in de zuid Spaanse provincie weer even flink doen rammelen nadat er onder het zeeoppervlak van de Alboran Zee (mar alboran) een aardbeving plaatsvond met een kracht van 3,8 op de schaal van Richter.

Deze beving vond plaats om 8.47 uur dinsdagmorgen, een moment dat veel inwoners al wakker waren. De gemeente waar deze beving het meeste gevoeld werd was Viator maar ook inwoners van de gemeente Nijar en zelfs de hoofdstad Almería maakten melding van de aardbeving.

Het epicentrum lag onder de zeebodem van de Alboran Zee voor de kust van de provincie Almería op een diepte van enkele kilometers maar relatief dichtbij de bodem van de zee. Gelukkig was de aardbeving niet zo heftig en veroorzaakte deze geen tsunami, iets wat wel had kunnen gebeuren als de omstandigheden anders waren geweest.

Maandagavond om 22.04 uur vond er overigens ook al een aardbeving plaats met een kracht van 2,3 op de schaal van Richter met als epicentrum de gemeente Berja, tevens in de provincie Almería. Deze beving had haar oorsprong op 12 kilometer diepte en werd door bijna niemand gevoeld. Er is zijn bij de autoriteiten na beide aardbevingen geen meldingen binnengekomen van schade of gewonde personen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken