Search
menu
Search

Op de gehuurde elektrische scooter door Málaga rijden is vanaf nu mogelijk

Oeps ... foto ontbreekt!

Op de gehuurde elektrische scooter door Málaga rijden is vanaf nu mogelijk

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De zuid Spaanse stad Málaga heeft de eer de tweede stad te zijn waar het mogelijk is om elektrische scooters te huren om zo de stad te verkennen. Het bedrijf Muving begon met deze dienstverlening in Cádiz maar heeft nu haar diensten uitgebreid naar Málaga en is van plan nog naar andere steden te gaan. Op dit moment rijden er 40 elektrische scooters door het centrum die geparkeerd kunnen worden in het centrum, langs de Carretera de Cádiz en bij Teatinos.

Muving is een Spaans bedrijf welke het mogelijk maakt om per minuut een elektrische en dus milieuvriendelijke scooter te huren om zo van de ene plaats naar de andere te rijden of om de stad te ontdekken. De 40 scooters die Málaga heeft bestaan uit 19 L3 modellen die te vergelijken zijn met een 125 CC normale scooter en 21 L1 scooters die te vergelijken zijn met een 49 CC. Om te rijden op deze elektrische scooters heb je geen extra rijbewijs nodig, mede omdat met een autorijbewijs een 125 CC model te rijden is in Spanje.

Het revolutionaire van de “Muvi” zoals het bedrijf de scooters noemt, is het brein wat de naam Torrot heeft gekregen. Met behulp van de smartphone kan het bedrijf alles regelen voor de gebruiker. De scooters hebben ook geen sleutels nodig maar zijn te berijden door gebruik te maken van de smartphone en de speciale applicatie voor Android en iOS die het bedrijf heeft gemaakt.

Om mee te kunnen doen met Muving dien je geregistreerd te zijn door middel van het doorsturen van persoonlijke gegevens, een foto of scan van de ID kaart (DNI), een scan of foto van het rijbewijs en bankgegevens voor de te berekenen kosten. Mede dankzij deze registratie is Muving waarschijnlijk meer bedoeld voor de inwoners van de stad en niet voor de toeristen die zich uiteraard niet zullen inschrijven.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?