skip to Main Content
Stranden Malgrat en Pineda de Mar nog niet klaar voor gebruik na hevige januari stormen

Stranden Malgrat en Pineda de Mar nog niet klaar voor gebruik na hevige januari stormen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De stranden van diverse kustplaatsen in de provincie Barcelona zijn nog bij lange na niet klaar voor gebruik. De meeste stranden langs de Middellandse zee kust hebben deze winter flink te lijden gehad onder het slechte weer, hevige wind en ruwe zee waardoor stukken strand, de voorzieningen en boulevards flink beschadigd werden. Ondanks het feit dat de zomerperiode eigenlijk al begonnen is heeft men nog geen tijd genoeg gehad om de stranden van sommige badplaatsen te herstellen.

Ondanks het feit dat de schade aan de stranden reeds in januari ontstond tijdens het slechte weer in die maand, zijn veel stranden langs de kust van de provincie Barcelona nog niet klaar voor gebruik. Over het algemeen proberen de autoriteiten altijd voor de Semana Santa (dit jaar half april) of de puente de mayo (1 mei) klaar te hebben maar dat zat er dit jaar niet in.

Strandgenieters die tijdens het lekkere weer in de Paasweek naar het strand wilden gaan in badplaatsen als Malgrat de Mar en Pineda de Mar kwamen vaak van een koude kermis thuis. Veel stranden of delen daarvan zijn nog compleet verwoest en liggen er verlaten bij terwijl men op andere stranden wel bezig is met werkzaamheden. Het proces gaat echter traag en als dit zo doorgaat dan kan het nog wel tot San Juan (24 juni) duren voordat alle schade hersteld is.

Niet alleen de stranden hadden flink te lijden tijdens de stormen van januari (de ergste sinds 2004) maar ook de wegen en stukken boulevards werden weggevaagd en zelfs diverse campings leden veel schade. Dat is bijvoorbeeld het geval bij camping Els Pins in Malgrat de Mar waar naast geasfalteerde wegen ook veel elektriciteitsmasten weg zijn gespoeld en diverse constructies op de camping schade opliepen.

Het is dus nu nog niet bekend wanneer alle stranden er weer bij zullen liggen zoals ze dat eigenlijk elk jaar deden. Het probleem blijft dat dit deel van de Catalaanse kust het meeste heeft geleden tijdens de stormen in januari en hier dus ook het meeste werk is te verrichten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Triest. Als men in Spanje het toerisme op nummer één plaatst, is men gedwongen dat de hele boel, inclusief de stranden er op tijd weer netjes bij liggen.
    In het artikel staat helaas niet WAAROM het allemaal zo lang moet duren. Hier in Fenals/ Lloret de Mar zelfde laken een pak. Dit jaar gaat alles zeer stroef en veel opknap beurten vinden niet plaats. Men investeert mondjes maat terwijl men bij de gemeente van de daken loopt te schreeuwen, dat men wat netter publiek wil. Moet je ze wel wat bieden ! Verwijzing naar het museum(pje) en de tuinen van Santa Clothilde lijkt mij niet voldoende. Men vergeet helaas, zoals elk jaar dat toeristen al komen in Maart. Deze toeristen hebben totaal niets. Men gaat de ‘loper’ voor naar de boot te stappen pas uitleggen eind Mei (hopelijk) of in Juni.
    De ‘lifeguard’ voor de zwemmers komen pas opdraven als de Spanjaarden zelf vakantie krijgen. Vlaggen voor gevaarlijke stroming zijn waarschijnlijk nog in de was. Dan kunnen we weer (met trots) eind van het jaar publiceren dat er zoveel buitenlanders en Spanjaarden verdronken zijn. Nee…………….toerisme is hot, maar dan wel pas in Juli en Augustus.
    Veel toeristen zeggen : zo vroeg in het jaar kom ik niet meer en gelijk hebben ze. Spanje klaagt op zijn beurt weer ‘dat het seizoen zo kort is en elk jaar korter wordt’. Eerder beginnen met de straten open te breken, eerder beginnen met de riolen uit te zuigen, zorgt ervoor dat de toeristen in Maart al kunnen genieten van rust, voorjaarszon en een gespreid bedje. Want dat dienen we de toeristen te bieden. Dan pas ben je het echt waard om je een toeristenland te noemen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken