Als je dit in je auto hebt in Spanje kan dat tot 6.000 euro kosten

Europa Press
Beeld: Europa Press

Als je dit in je auto hebt in Spanje kan dat tot 6.000 euro kosten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Guardia Civil politie in Spanje geeft op haar Twitter account tips en wetenswaardigheden en dit keer plaatste de politie een belangrijke waarschuwing. Het gaat daarbij om twee objecten die je absoluut niet in je auto mag hebben. Heb je dat wel, dan kan dat al snel een boete van 6.000 euro opleveren en aardig wat punten op je rijbewijs kosten.

Wat zijn dit dan voor een mysterieuze objecten. Het gaat om apparaten die gebruikt worden om de snelheidsradars van de verkeerspolitie te omzeilen, herkennen of deactiveren. In dit geval gaat het om de “detector de radar” ofwel de radarverklikker en de “inhibidor de radar” ofwel de stoorradar waardoor de radar van de politie niet werkt.

Het gebruik van deze twee apparaten is in Spanje verboden maar sinds 2010 zijn de radarverklikkers weliswaar legaal maar is het gebruik daarvan toch strafbaar, iets wat in de nieuwe verkeerswet van 2014 werd geregeld.

Mocht de Guardia Civil erachter komen, iets wat tegenwoordig steeds makkelijker is voor de agenten met het gebruik van de radardetector-detectoren, dat een automobilist een “detector de radar” of radarverklikker gebruikt dan kan dat een boete opleveren van 200 euro en 3 punten kosten van je rijbewijs.

Mocht men echter detecteren dat je een “inhibidor de radar” ofwel een stoorradar gebruikt dan is de boete vele malen hoger, te weten 6.000 euro en 6 punten van je rijbewijs.

Op Twitter plaatste De Guardia Civil het onderstaande bericht met daarbij de hashtag #SaleMásRentableCumplirLaNorma wat zoveel inhoudt as #HetIsVoordeligerJeAanDeNormTeHouden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.