skip to Main Content
Als je dit in je auto hebt in Spanje kan dat tot 6.000 euro kosten
Pixabay

Als je dit in je auto hebt in Spanje kan dat tot 6.000 euro kosten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

6.000 euro boete met radarverklikker in Spanje

Pixabay

MADRID – De Guardia Civil politie in Spanje geeft op haar Twitter account tips en wetenswaardigheden en dit keer plaatste de politie een belangrijke waarschuwing. Het gaat daarbij om twee objecten die je absoluut niet in je auto mag hebben. Heb je dat wel, dan kan dat al snel een boete van 6.000 euro opleveren en aardig wat punten op je rijbewijs kosten.

Wat zijn dit dan voor een mysterieuze objecten. Het gaat om apparaten die gebruikt worden om de snelheidsradars van de verkeerspolitie te omzeilen, herkennen of deactiveren. In dit geval gaat het om de “detector de radar” ofwel de radarverklikker en de “inhibidor de radar” ofwel de stoorradar waardoor de radar van de politie niet werkt.

Het gebruik van deze twee apparaten is in Spanje verboden maar sinds 2010 zijn de radarverklikkers weliswaar legaal maar is het gebruik daarvan toch strafbaar, iets wat in de nieuwe verkeerswet van 2014 werd geregeld.

Mocht de Guardia Civil erachter komen, iets wat tegenwoordig steeds makkelijker is voor de agenten met het gebruik van de radardetector-detectoren, dat een automobilist een “detector de radar” of radarverklikker gebruikt dan kan dat een boete opleveren van 200 euro en 3 punten kosten van je rijbewijs.

Mocht men echter detecteren dat je een “inhibidor de radar” ofwel een stoorradar gebruikt dan is de boete vele malen hoger, te weten 6.000 euro en 6 punten van je rijbewijs.

Op Twitter plaatste De Guardia Civil het onderstaande bericht met daarbij de hashtag #SaleMásRentableCumplirLaNorma wat zoveel inhoudt as #HetIsVoordeligerJeAanDeNormTeHouden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Heb geen radar detector nodig want ik houd mezelf gewoon aan de regels, zo blijven die 15 punten op mijn rijbewijs ook gewoon bestaan.

 2. Ik gebruik al + – 6 jaar COYOTE : is geen radar verklikker en bij ons toegestaan in Belgie ,en zo veel landen in Europa ! volgens ministerie van verkeerswezen .

  Is COYOTE ( Europa ) in Spanje toegestaan ?
  Volgens mij wel , gezien dat het géén rechtstreekse radar detector is .
  Tot nieuws ,
  Mvg ,
  Bern,ard Dieryck .

  1. Is niet legaal, artikel zet je op het verkeerde been.
   “maar is het gebruik daarvan toch strafbaar, iets wat in de nieuwe verkeerswet van 2014 werd geregeld.”

 3. Ik hoop dat een gewone Tomtom wel o.k. is.
  Die geeft nl. ook een waarschuwing als er een radarcontrole staat.
  Hoe zit dat wettelijk in Spanje?

  Bo.

  1. Dat is geen probleem want dat gaat meestal om de vaste radars toch? Die staan in Spanje ook op de website van de DFT geplaatst en daarnaast staan er op d wegen borden die aangeven dat er een radar is. Het probleem zich hem vooral bij de mobiele radars die ook geblokkeerd kunnen worden. Ik heb even snel gegoogled: http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/5567/~/tomtom-flitsers-en-de-wet en bij de Nederlandse consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/navigatiesysteem/rijden-door-het-buitenland

  2. In Frankrijk moet je deze waarschuwings-optie uitschakelen. Maar hoe gaan ze dit controleren? Ook mag je bvb de Bluetooth niet inschakelen als je iemand zou kunnen volgen. Raar!

   1. Vlaming …..Ik heb ook een coyote . Als ik ik Frankrijk binnenrijd , dan verandert mijn Coyote de waarschuwing van ” bv. verplaatsbare radar …of vaste radar …naar ” Risicotraject ” ..Coyote is geen “stoorapparaat ” en wordt door het ministerie van binnelandse zaken in frakrijk aanzien als een hulpmiddel tot het veilig besturen van een voertuig . Zoals ik reeds heb geschreven , op het ogenblik dat je Frankrijk binnenrijdt wordt os is je coyote je coyote geen radarmelder . voor meer info , kijk eens op INFOCERT , daar vindt je een ” Attestation de conformité .” Coyote Systems SAS” Suerte …!

  3. Net een Garmin gekocht, die waarschuwt ook bij radarcontroles . . . . . zijn die dus wettelijk verboden in Spanje, Frankrijk, Belgie en NL? Ik hoor het graag van jullie, omdat ik binnenkort naar NL ga met de auto….. Graag reacties dus !

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken