Search
menu
Search

Als je dit in je auto hebt in Spanje kan dat tot 6.000 euro kosten

Oeps ... foto ontbreekt!

Als je dit in je auto hebt in Spanje kan dat tot 6.000 euro kosten

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Guardia Civil politie in Spanje geeft op haar Twitter account tips en wetenswaardigheden en dit keer plaatste de politie een belangrijke waarschuwing. Het gaat daarbij om twee objecten die je absoluut niet in je auto mag hebben. Heb je dat wel, dan kan dat al snel een boete van 6.000 euro opleveren en aardig wat punten op je rijbewijs kosten.

Wat zijn dit dan voor een mysterieuze objecten. Het gaat om apparaten die gebruikt worden om de snelheidsradars van de verkeerspolitie te omzeilen, herkennen of deactiveren. In dit geval gaat het om de “detector de radar” ofwel de radarverklikker en de “inhibidor de radar” ofwel de stoorradar waardoor de radar van de politie niet werkt.

Het gebruik van deze twee apparaten is in Spanje verboden maar sinds 2010 zijn de radarverklikkers weliswaar legaal maar is het gebruik daarvan toch strafbaar, iets wat in de nieuwe verkeerswet van 2014 werd geregeld.

Mocht de Guardia Civil erachter komen, iets wat tegenwoordig steeds makkelijker is voor de agenten met het gebruik van de radardetector-detectoren, dat een automobilist een “detector de radar” of radarverklikker gebruikt dan kan dat een boete opleveren van 200 euro en 3 punten kosten van je rijbewijs.

Mocht men echter detecteren dat je een “inhibidor de radar” ofwel een stoorradar gebruikt dan is de boete vele malen hoger, te weten 6.000 euro en 6 punten van je rijbewijs.

Op Twitter plaatste De Guardia Civil het onderstaande bericht met daarbij de hashtag #SaleMásRentableCumplirLaNorma wat zoveel inhoudt as #HetIsVoordeligerJeAanDeNormTeHouden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?