skip to Main Content
Spanje blijft nummer één wat betreft blauwe vlaggen op stranden en bij jachthavens
FEE

Spanje blijft nummer één wat betreft blauwe vlaggen op stranden en bij jachthavens

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanje heeft 696 blauwe vlaggen in 2018

FEE

MADRID – Spanje zal net zoals vorig jaar ook dit jaar de wereldleider zijn wat betreft aantal blauwe vlaggen op de stranden en voor jachthavens. Sterker nog, het land heeft haar positie met 12 vlaggen ten opzichte van 2017 verbeterd. Dit jaar heeft Spanje 696 blauwe vlaggen gekregen van de Foundation for Environment Education (FEE).

In 2017 had Spanje de eer om het land te zijn wat de meeste blauwe vlaggen had gekregen van het FEE met een totaal van 684 vlaggen voor stranden en jachthavens. In 2018 zal Spanje opnieuw de lijst aanvoeren wat betreft het aantal vlaggen van 696, 12 meer dus.

Spanje wordt op de lijst gevolgd door Griekenland, Frankrijk, Turkije Italië en Portugal. Het is alweer het 31e jaar dat Spanje op de nummer een positie staat dus zo verrassend was het nieuws ook weer niet.

Vergelijking

Spanje heeft vanaf nu 696 blauwe vlaggen wat een teken is van kwaliteit. Deze vlaggen zijn onder te verdelen in 590 vlaggen voor stranden, 101 vlaggen voor jachthavens en 5 vlaggen voor toeristische boten (3 in Mallorca en 2 in Málaga).

Ter vergelijking, Frankrijk heeft 491 vlaggen, Griekenland heeft 478 vlaggen, Turkije 457, Italië 395 vlaggen en Portugal 339 vlaggen.

Nederland staat op de lijst met 183 vlaggen voor met name de jachthavens (122) en niet voor de stranden (61). België heeft 21 blauwe vlaggen gekregen voor stranden (18) en jachthavens (9).

Spaanse regio’s

In Spanje staat de deelstaat Comunidad Valenciana bovenaan met 132 blauwe vlaggen (+3) gevolgd door Galicië met 109 (-4) vlaggen en Catalonië met 101 (+6) blauwe vlaggen.

Dit jaar staat de Comunidad de Madrid voor het eerst op de lijst met 1 blauwe vlag voor het Playa de Virgen de la Nueva in het stuwmeer San Juan in de gemeente San Martín de Valdeiglesias.

Op de lijst valt op dat de provincie Barcelona er veel vlaggen bij heeft gekregen maar het populairste stadsstrand La Barceloneta is de Blauwe vlag kwijtgeraakt.

Verder hebben de provincies Almería, Málaga, Valencia, Alicante en Castellón er blauwe vlaggen bijgekregen dit jaar. Murcia is de grote verliezer want daar moest men vorig jaar 19 blauwe vlaggen weghalen vanwege de slechte waterkwaliteit en deze zijn er dit jaar niet opnieuw bijgekomen.

Wat is de blauwe vlag

De blauwe vlag staat voor stranden en jachthavens die voldoen aan o.a. criteria zoals veiligheid, bereikbaarheid en milieuomstandigheden. Dit jaar zal een van elke zes blauwe vlaggen ter wereld opnieuw te vinden zijn in Spanje wat met 696 blauwe vlaggen de absolute wereldleider is.

Bekijk alle blauwe vlaggen op deze website van het FEE.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Behalve o.a. de kwallenplagen . Je weet nooit met zekerheid wat er links en rechts rond je zwemt. Of wat er dieper ligt te wachten. Dus alert blijven is wel aan te bevelen. De zee / oceaan is voor mensen niet een vertrouwd woon / leefgebied.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by