skip to Main Content
Staking Franse luchtverkeersleiders op 8 en 9 mei
123rf

Staking Franse luchtverkeersleiders op 8 en 9 mei

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De zomer zit er weer aan te komen en dus gaan de Franse luchtverkeersleiders weer staken. Een deel van de luchtverkeersleiders, met name die van het centrum in Marseille, hebben tussen woensdag 8 mei 19 uur en vrijdag 10 mei 6 uur het werk uit protest neergelegd. Daardoor zijn er tenminste 550 vluchten die of met vertraging vliegen of geannuleerd worden.

De staking van de Franse luchtverkeersleiders heeft gevolgen voor veel vluchten die tussen België/Nederland en Spanje en Portugal vliegen. Bedrijven als Ryanair, Transavia, KLM, Vueling en EasyJet waarschuwen de reizigers voor vertragingen of geannuleerde vluchten.

De staking heeft gevolgen voor vluchten die naar of vanuit Frankrijk vliegen naar andere vliegvelden binnen Frankrijk of naar andere bestemmingen. Daarnaast vliegen veel maatschappijen op weg naar Zuid Europa over het Franse luchtruim en is de kans aanwezig dat deze vluchten geannuleerd worden of dat men om moet vliegen waardoor vertragingen kunnen ontstaan.

De luchtvaartmaatschappijen zijn kwaad over deze nieuwe staking want van de 30 stakingen van luchtverkeersleiders in 2018 vonden er 22 plaats in Frankrijk. Dat zorgde vorig jaar voor miljoenen verliezen en zeer ontevreden passagiers. Ook vorig jaar mei werd er gestaakt waardoor meer dan 900 vluchten geannuleerd werden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. In Nederland wordt er relatief weinig gestaakt dus het inchecken zal geen probleem opleveren! Daarom zijn er in Nederland relatief veel schapen!! Vakbonden van werkgevers en werknemers genieten elk jaar weer van hun gezamenlijke uitje!! Onder het genot van een glas wijn wordt besloten bij welk bedrijf uit welke sector een inentings-prikstaking wordt gehouden!! Vrienden onder elkaar blijven is belangrijker voor de bestuursleden van de bonden!!
  Frankrijk gooit met of zonder geel hesje de boel plat!!! Het schijnt toch vruchten te geven.
  Dus winst is noodzakelijk maar goede werktijden en loon is DE MOTIVATOR voor de werknemer en dus uiteindelijk ook voor de werkgever!!
  Op deze Russische feestdag zou ik zeggen broeders en zusters verenigd u!! Kort samengevat is dat liberalisme!!
  Pffff wat is die wind warm in Spanje!! Slaap zacht

 2. What’s new? Ieder jaar staakt deze minder begaafde natie tijdens vakanties etc.
  Frankrijk is een economisch failliet land,
  en volledig afhankelijk van Europese subsidies
  Helaas kunnen zij de grandeur van eeuwen geleden nog in stand houden dankzij aderlatingen uit Noord Europa via de EU. Bah

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken