skip to Main Content

Spanje eist geen schadevergoeding Duitsland vanwege komkommercrisis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Spanje zal van Duitsland geen schadevergoeding eisen voor de sterke terugval van de verkoop van Spaanse komkommers. Dat heeft minister Diego Lopez Garrido van Europese Zaken donderdag in Berlijn gezegd.

De Spaanse kwekers kunnen hun komkommers bijna niet meer kwijt, nadat Cornelia Prüfer-Storcks, verantwoordelijk voor de gezondheidszorg in de deelstaat Hamburg, had gezegd dat de problemen met de EHEC-bacterie door Spaanse komkommers waren veroorzaakt. Zij moest die bewering enkele dagen later intrekken.

Lopez Garrido zei dat de regering in Madrid zich voor een uitkering aan de kwekers wendt tot de Europese Unie i. Ook begint zij een campagne om de reputatie van rauwe groenten op te vijzelen. “Wij moeten nu vooruitkijken”, aldus de bewindsvrouw.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend