skip to Main Content

Spanje erkent Libische rebellen als overheid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Tijdens haar bezoek aan Benghazi heeft de minister van Buitenlandse Zaken Trinidad Jiminez aangegeven dat de Spaanse regering de Nationale Overgangsraad (CNT), het politieke orgaan van de rebellen, als enige legitieme vertegenwoordiger van het Libische volk erkent.

Volgens de Nationale Overgangsraad is het bezoek van Jiminez belangrijk, want Spanje bevestigt zo dat ze de revolutie steunt. “We hopen dat Spanje ons zal ondersteunen tijdens de vergadering van de internationale contactgroep in Abu Dhabi”, zei de CNT-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken.

Jiminez herhaalde dat de Spaanse regering “de eerste was om te verklaren dat het vertrek van de Libische leider Kadhafi de beste oplossing is voor Libië”. Ze verklaarde ook dat haar regering de humanitaire hulp aan het Libische volk zal voortzetten en dat ze zal pleiten voor internationale financiële middelen om de opstand tegen Kadhafi te helpen. Zijn tegenstanders zeggen over te weinig financiële middelen te beschikken en willen aanspraak maken op het geld van Kadhafi, dat zich in meerdere landen bevindt.

Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Senegal, Qatar, Gambia, Jordanië en Malta erkenden de Nationale Overgangsraad eerder al als de legitieme vertegenwoordiger van de Libiërs. De rebellen weigeren elke onderhandeling met Kadhafi en eisen zijn vertrek sinds het begin van de protesten op 15 februari.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend