skip to Main Content

Spanje’s duurste vierkante meters liggen in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) De exclusieve winkelstraat Paseo de Gracia in Barcelona en het gebied Cabo de Formentor op Mallorca horen bij de 15 plekken met de duurste residentiële vierkante meters van Europa. Dit blijkt uit een ranglijst van het luxueuze makelaarskantoor Angel & Volkers. De elegante straat in Barcelona deelt de 14e plaats op deze lijst met de meest exclusieve straat in Knokke (België). Voor één vierkante meter wordt in beide plaatsen meer dan 14.000 euro betaald.

Het gebied rond cabo Formentor, het meest noordelijk gelegen deel van Mallorca staat op nummer 15 met 12.000 euro per vierkante meter.

Top 3

Nummers 1, 2 en 3 zijn respectievelijk: Avenue d’Ostende in Montecarlo (Monaco) met 148.000 euro per vierkante meter; de Romazzino baai bij Cerdeño op het Italiaanse Sardinië met ruim 100.000 euro per vierkante meter en tot slot de Londense buurt Knightsbridge met 76.000 euro per vierkante meter.

Volgens het ministerie van Openbare Werken is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Spanje in het eerste kwartaal gedaald met 4,7%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend