skip to Main Content

Tweede E.coli-besmetting in Spanje, dit keer op Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TENERIFE – (Else Beekman) Vandaag werd door het nationaal laboratorium voor microbiologie bevestigd dat een Duitse vrouw op Tenerife is besmet met E.coli type 0104. Of het ook type h4 is, zal zo spoedig mogelijk worden bekendgemaakt.

De 36-jarige vrouw werd op 31 mei opgenomen en vertoonde ‘lichte symptomen’ van de besmetting met de bacterie. Op 27 mei kwam ze aan op Tenerife voor een vakantie.

Ze is afkomstig uit een plaats vlakbij Hamburg en gaf aan gedurende de 10 dagen voor haar besmetting ook tomaten, komkommers en sla te hebben gegeten.

Baskenland

Op dit moment zijn er volgens Europapress.es 2.750 ziektegevallen en 25 doden geteld, als gevolg van de besmetting. De andere Spaanse patiënt besmet met de bacterie bevond zich in het Noord-Spaanse Baskenland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend