skip to Main Content

Zonne-energie centrale Sevilla werkt ook ‘s nachts

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Redactie) De Gemasolar energiecentrale nabij Sevilla is in staat drie keer langer per jaar groene energie op te wekken dan andere centrales die zonne-energie gebruiken. Dit doet het door ook in het donker te werken. De energiecentrale richt alle 2650 panelen op een ontvanger die in het midden van de centrale staat. Hierdoor wordt 95 procent van het inkomende zonlicht opgevangen. Gemasolar staat in de buurt van Sevilla in het zuiden van Spanje en is 185 hectare groot. Het project is vorige maand afgerond en heeft totaal 425 miljoen euro gekost. Geschat wordt dat de energiecentrale 110 gigawattuur kan genereren.

De hitte die het richten van de zonnepanelen op de ontvanger genereert wordt opgeslagen. Het verschil met andere energiecentrales is dat deze hitte, tot wel negenhonderd graden, ‘s nachts of in een periode van weinig zonlicht wordt losgelaten op tanks met zout. Hierdoor ontstaat stoom die turbines aandraait om zo elektriciteit te genereren. Deze manier van opwekken werkt maximaal 15 uur per etmaal zonder zonlicht, waardoor er totaal 270 dagen per jaar groene energie is op te wekken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend