skip to Main Content
Bewolking, regen, onweer en lagere temperaturen in grote delen van Spanje

Bewolking, regen, onweer en lagere temperaturen in grote delen van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

weer3MADRID – Misschien klinkt het raar als je heerlijk op het strand dit bericht ligt te lezen maar het lijkt erop dat het weer gaat veranderen. Volgens de Spaanse weerdienst AEMET krijgen grote delen van Spanje te maken met bewolking, regen, onweersbuien en flink lagere temperaturen. Deze weersomstandigheden zijn al op maandag begonnen in Galicië en het noorden van het land.

Vanaf dinsdag zal heel het noorden van het land te maken hebben met flinke temperatuursdalingen, iets wat zich langzaam voortzet door het hele land gedurende de week. Op sommige plaatsen zal de temperatuur tussen de 10 en 15 graden dalen. Het is hetzelfde noorden van Spanje wat sinds maandag al te maken heeft met bewolking, regen en zelfs onweersbuien.

Vanaf dinsdagmiddag of woensdagochtend zal de regen zich ook in delen van de regio’s Catalonië, Aragón en Castilla y Leon laten zien. In de regio’s Extremadura, Asturië, de binnenlanden van Andalusië en de Comunidad Valenciana maar ook op de Canarische Eilanden en Balearen zal er meer bewolking te zien zijn met af en toe een kleine bui en op sommige plaatsen een onweersbui.

De temperaturen zullen ook gaan dalen in delen van Andalusië, Catalonië, Murcia en Comunidad Valenciana. Dit houdt niet in dat het koud zal gaan worden aan de kust en op het strand maar wel dat het in de avonduren koeler zal zijn en dat de temperaturen flink kunnen dalen in de binnenlanden van de genoemde regio’s – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken