skip to Main Content
Er wordt meer gerookt, gedronken en gegokt in Spanje

Er wordt meer gerookt, gedronken en gegokt in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rokendrinken1MADRID – Volgens het onderzoek naar de gewoontes en de kosten voor tabak, alcohol en gokken van de EAE Business School, hebben de Spanjaarden in 2014 meer gerookt, meer gedronken en meer gegokt. Spanje staat wat betreft het sigaretten roken nu op de tweede plaats van de top vijf met landen als Griekenland, Bulgarije, Polen en Tsjechië.

Het onderzoek wijst uit dat de Spanjaarden gemiddeld 2.481 sigaretten rookten in twaalf maanden, dat is 37% meer dan het jaar daarvoor. Dit aantal komt overeen met 124 pakjes sigaretten wat per persoon weer neerkomt op gemiddeld 6,8 sigaretten per dag. De kosten hiervoor zijn gemiddeld 282,39 euro per jaar. Het meeste wordt gerookt in Extremadura, Madrid en Cantabrië, aldus het onderzoek.

Ondanks het feit dat Spanje op de tweede plaats staat in de Europese top 5 van landen waar het meeste wordt uitgegeven aan roken, staat Griekenland met 423 euro nog bovenaan gevolgd door de Verenigde Staten op internationaal gebied met 384 euro. In Ierland geeft men op jaarbasis maar liefst 574 euro uit aan het roken.

Er wordt niet alleen meer gerookt in Spanje maar ook gedronken. Volgens hetzelfde onderzoek werd er gemiddeld voor 686 euro aan drank uitgegeven per jaar, dat is 0,29% meer dan het jaar daarvoor. Per persoon komt dat neer op 113 liter aan alcohol of gemiddeld 2,17 liter alcohol per week. Het zijn met name de Basken, Catalanen en inwoners van Murcia die het meeste uitgeven aan alcohol.

Ook bij het gokken is het bedrag wat men gemiddeld uitgeeft toegenomen tot 77 euro op jaarbasis, een stijging va 11% ten opzichte van 2013 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken