skip to Main Content
De oudste vrouw van Spanje is de in Barcelona wonende 114 jaar oude Ana Vela Rubio

De oudste vrouw van Spanje is de in Barcelona wonende 114 jaar oude Ana Vela Rubio

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

anavela1aBARCELONA – De oudste vrouw van Spanje is sinds kort de 114 jaar en 221 dagen oude Ana Vela Rubio. Zij werd geboren op 30 oktober 1901 in Puente Genil, Córdoba en verhuisde in de veertiger jaren van de vorige eeuw naar Barcelona waar ze sindsdien woont.

Ana Vela Rubio is weliswaar de oudste vrouw van Spanje en Catalonië (zoals de Catalanen dat graag zien) maar leidt op dit moment wel aan dementie en kan geen kant op zonder haar rolstoel, iets wat redelijkerwijs logisch is met deze leeftijd. Zij is nu niet alleen op dit moment de oudste vrouw van Spanje maar ook de vrouw die tot nu toe ooit het oudste is geworden.

Ana Vela Rubio is met 114 jaar en 221 dagen niet alleen de langstlevende vrouw van Spanje maar ook de tweede oudste vrouw van Europa en de zesde oudste vrouw ter wereld na de Italiaanse Emma Morana met 116 jaar en 190 dagen, de Jamaicaanse Violet Brown met 116 jaar en 88 dagen, de Japanse Nabi Tajima en Chiyo Miyaka beiden met 115 jaar en de Franse Eudoxie Baboul met 114 jaar en 249 dagen.

De langstlevende vrouw van Spanje woont in een tehuis in de wijk Sant Martí in de Catalaanse hoofdstad Barcelona, niet ver weg van haar enige nog levende dochter van 88 jaar oud. Haar enige zoon woont in Torremolinos en haar man is al jaren geleden overleden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken