skip to Main Content
2 meter lange haai voor de kust en 1,5 meter lange slang in het centrum van Valencia gevangen

2 meter lange haai voor de kust en 1,5 meter lange slang in het centrum van Valencia gevangen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Het was me een dierendag in Valencia afgelopen dinsdagavond en woensdagmiddag waarbij een haai en een slang de hoofdrollen speelden. Als eerste was er een twee meter lange haai die er voor zorgde dat het Las Arenas strand gesloten moest worden en als tweede een anderhalve meter lange slang die in de Avenida del Puerto een man beet waarna hij door dezelfde persoon gevangen kon worden.

Haai

Gedurende bijna een uur was het niet mogelijk om deze woensdagmiddag te zwemmen en was het las Arenas strand gesloten voor alle strandgangers terwijl personeel van het Rode Kruis probeerde de haai de open zee in te sturen. De haai was namelijk bijna tot aan het strand gezwommen en het leek erop dat het dier de weg kwijt was. Volgens specialisten van het aquarium L’oceanogràfic ging het in dit geval niet om een blauwe haai (tintorera), die vaker voorkomt voor de Spaanse kust, maar om een exemplaar van een donkere toonhaai, ook bekend als hondshaai (musola). Nadat de haai uiteindelijk dankzij het personeel van het Rode Kruis de weg weer had gevonden naar de open zee, zwom het dier weg en kon het strand later weer open.

Slang

De dag daarvoor rond half zeven ‘s-avonds werd een 40-jarige makelaar in de Avenida del Puerto door een anderhalve meter lange slang in zijn hand gebeten. Toen de man op straat een groep mensen zag staan die opzij sprongen, zag hij de groen gekleurde slang die op de stoep lag en de straat op ging, tussen de auto’s door. Dankzij het snel handelen van de makelaar werd de slang niet door auto’s overreden maar in zijn angst en defensie beet hij wel de man in zijn hand. Die beet zorgde er echter niet voor de dat de man niet doorging met zijn redding en uiteindelijk de slang in zijn armen kon nemen.

De man kon de slang aan de politie overhandigen waarna hij zelf naar het ziekenhuis werd gebracht en later weer naar huis kon. Uiteindelijk bleek het om een exemplaar van de hagedisslang (culebra bastarda) te gaan, een slang die veel voorkomt in de Comunidad Valenciana en weliswaar giftig is maar niet dodelijk voor de mens.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by