skip to Main Content
Internationaal dansfestival Elrow in Salou gaat niet door na politieke problemen

Internationaal dansfestival Elrow in Salou gaat niet door na politieke problemen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De organisatie van het geplande Elrow dansfestival welke op 15 juli voor het eerst zou plaatsvinden in de gemeente Salou, heeft aangekondigd dat ze het festival hebben afgelast. De reden daarvoor is volgens de organisatie de politieke spanningen en administratieve problemen die zijn ontstaan vanwege de geplande festiviteiten waar zo’n 15.000 feestvierende deelnemers op af zouden komen. De reeds 7.000 mensen die al een kaartje hebben gekocht krijgen binnenkort het geld terug maar de DJ’s en artiesten zullen wel optreden maar dan in de Row14 discotheek in Viladecans, vlakbij het vliegveld van Barcelona.

Het klonk allemaal zo mooi maar wat te verwachten was is nu ook gebeurd. Het zou deze zomer voor het eerst zijn dat Elrow met een festival aanwezig zou zijn aan de Costa Dorada en daar werd een braakliggend stuk terrein op de grens tussen Salou en La Pineda voor uitgekozen. Het gaat om de oude “cantera” ofwel de oude steengroeve in de wijk Cap Salou. Die locatie zorgde vanaf dag één al voor problemen aangezien het op zich levensgevaarlijk is om pal langs de zee met aan de andere kant een hoge berg en slechts een in/uitgang een festival te organiseren waar meer dan 15.000 deelnemers op af zouden komen. De omwoners waren uiteraard dan ook niet blij met deze lokatie.

Ook de gemeente Vila Seca, waar de badplaats la Pineda toe behoort, was zeker niet gecharmeerd van het idee en dat zorgde voor politieke spanningen tussen de gemeenten Salou en Vila Seca. Uiteindelijk wilde de havenautoriteiten van Tarragona, de eigenaren van de steengroeve, geen toestemming geven voor het feest en dus werd naar een alternatieve locatie gezocht die werd gevonden in de wijk Emprius, langs de weg die richting Salou gaat. Ook daar waren de inwoners van de kustplaats niet echt van gecharmeerd en dus heeft de organisatie ongeveer één maand voordat Elrow Family & Friends zou moeten plaatsvinden, zelf afgezien van het festival.

De organisatie Elrow heeft op de Facebookpagina bekend gemaakt dat ze afzien van het festival in Salou. De DJ’s, acts en artiesten zullen echter nog wel optreden maar dan in de eigen discotheek Row14 in de gemeente Viladecans (langs de Castelldefels weg richting het vliegveld van Barcelona), op dezelfde datum ag 15 juli en met dezelfde tijden, tussen 10 uur ‘s-morgens en laat ‘s-nachts. Mensen die reeds entreekaarten hebben gekocht en geen zin meer hebben in het feest, kunnen hun geld terugkrijgen via de website van Elrow. Elrow geeft aan dat ze hoe dan ook hun zevenjarig bestaan willen vieren 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik ben totaal geen festivalganger en al zeker geen muziekfan maar het is toch heel spijtig dat het niet kan doorgaan zoals eerst gepland, een beetje verdraagzaamheid zou gepast zijn maar ja waar is dit nog van toepassing???
    waar wij vroeger woonden hoorden we heeeeeeeeel goed de muziek van een bepaald festival en so what???? voor die enkele dagen is dat toch geen probleem????
    hoop dat het festival in de toekomst toch nog kan doorgaan, al die lieve mensen die daar al hun vrije tijd insteken en dan gaat dit niet door, spijtig
    los dit toch op en met een beetje goede wil langs elke kant zou dit toch moeten lukken!!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by