skip to Main Content
Politie Málaga arresteert hondenwandelaars die weigerden de hondendrollen op te ruimen

Politie Málaga arresteert hondenwandelaars die weigerden de hondendrollen op te ruimen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Agenten van de Policía Local in Málaga hebben reeds tweemaal in losstaande feiten hondeneigenaren moeten arresteren voor het weigeren van het opruimen van de hondenpoep. Dat was natuurlijk niet de enige reden want in beide gevallen duwden de mannen de agenten waarbij er een zelfs ten val kwam. De arrestaties gebeurden in februari en april dit jaar maar werden nu pas bekend gemaakt.

De gemeente Málaga is de laatste haren actiever geworden met het controleren van de hondeneigenaren om te kijken of zij de poep van hun geliefde huisdieren opruimen of niet. Daarbij heeft de Policía Local reeds gedurende de laatste acht jaar 2.259 bekeuringen uitgeschreven waarbij er 381 boetes in 2016 werden gegeven aan hondeneigenaren.

Normaal gesproken controleren agenten op die plaatsen in Málaga stad waar veel honden worden uitgelaten en spreken ze eigenaren van de huisdieren er op aan als zij de poep niet opruimen. In de meeste gevallen wordt dit dan alsnog gedaan maar soms worden er bekeuringen uitgeschreven waarbij dat er dus meer dan 2.000 zijn geweest in acht jaar tijd. Soms echter gaat het verder en worden hondeneigenaren agressief tegenover de agenten.

In februari van dit jaar zag een politiepatrouille in de calle La Hoz dat een man de poep van zijn hond niet opruimde waarop de agenten de man daarop aanspraken en om zijn identiteit vroegen. Dat weigerde de man te geven en na enkele woordenwisselingen duwde de man een van de agenten waarop deze ten val kwam. De hondeneigenaar rende daarna weg maar kon later door een andere patrouille worden gearresteerd voor ordeverstoring en het niet opvolgen van de bevelen van de agenten.

De andere aanhouding gebeurde in april dit jaar in de calle Bulevar Adolfo Suárez waar diverse agenten door buurtbewoners erop werden gewezen dat diverse hondeneigenaren niets deden om de poep op te ruimen en ook agressief waren tegenover de wijkbewoners. Daarnaast lieten de hondeneigenaren de huisdieren los lopen waarbij de honden tevens voor problemen zorgden. Toen de agenten ter plaatse kwamen gedroeg een hondeneigenaar zich zo agressief dat ook hij in de boeien werd geslagen. De man had eerder ook al een boete moeten betalen van 267 euro en was niet van plan om nogmaals te doen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Fred: een pluim voor jouw bericht! Dit is echt iets positief! En meneer Valère Deroye verblijft heel waarschijnlijk langs een heel andere kant van Almuñécar dan ikzelf: de laatste jaren is hier écht heel veel veranderd.

 2. Poep oprapen oké. Maar als de poep plakkerig is, blijft er wat achter op trottoir of op gladde marmeren plavuizen op boulevards. Dus zoals ik doe verplichten en wel: Men stopt een plasticzak in een kinder speelvisnetje aan lange stok(meestal bamboe). Als de hond de poephouding aanneemt, snel het visnetje/plasticzak onder de kont. Straat blijft schoon!!!

  1. Goed gezien,hondepoep is echt ergerlijk,je wil niet de ganse tijd naar beneden kijken!

 3. Mijn 2de verblijf is gelegen in Villamartin en ik moet zeggen dat iedereen er de poep opkuist.
  Heb zelf een hondje en voor de poepzakjes betaal ik 1 euro voor 5 rolletjes.
  Als je een hondje hebt is het maar normaal dat je de uitwerpselen opraapt, we leven niet meer in de Middeleeuwen en poepzakjes zijn er heus niet duur.
  Het is een kwestie van hygiëne en respect voor medemens.
  Als ook die eigenaars de hond uitlaten met kinderen neemt de opvoeding van deze kinderen ook al een slechte start.
  Dit is een egoïstisch gedrag en moet serieus bestraft worden.

 4. We verblijven 6maanden per jaar in almunecar prov.granada , hier loopt het ook de spuigaten uit met de hondenpoep de (hondenliefhebbers) doen geen enkele moeite om de uitwerpselen op te ruimen.Voor mij mag de politie strenger optreden want het is nog moeilijk om s’avonds nog te gaan wandelen zonder vuile schoenen thuis te komen zonder van de stank te spreken

 5. Ik weet er alles van. Die mensen hebben we hier ook die weigeren hun hond aan de ketting te doen bij het wandelen en het opruimen van de uitwerpselen is er helemaal niet bij. Als je hier klaagt bij de poltie die doen dan helemaal niets. Maar goed dit stadje hier is dan ook de eeste of tweede plaats van de misdaad in Spanje. Ik zeg niet de stad, want dat houd weer het tourisme tegen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken