skip to Main Content
Eerste ferry tussen Dénia en Ibiza loopt vast op rotsen met evacuaties tot gevolg
Cadena SER

Eerste ferry tussen Dénia en Ibiza loopt vast op rotsen met evacuaties tot gevolg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Fast-ferry tussen Dénia en Ibiza loopt vast in haven

Cadena SER

IBIZA – Het begin van de nieuwe fast-ferry bootdienst service tussen Dénia op het vasteland in de provincie Alicante en de haven van Sant Antoni op het Balearen eiland Ibiza is niet helemaal zonder kleerscheuren verlopen. De ferry liep in de haven van Ibiza vast op de rotsen waardoor de 181 passagiers die aan boord waren geëvacueerd moesten worden.

De ferry van de maatschappij Balearia tussen de haven van Dénia (Alicante) en Sant Antoni (Ibiza) is niet helemaal verlopen zoals de maatschappij en de passagiers graag hadden willen zien. De grote catamaran van 74 meter lang genaamd “Pinar del Río” liep bij het binnenvaren van de haven op Ibiza vast op de rotsen onder het zeeoppervlak.

Er was op het moment van vastlopen even paniek aan boord van de fast-ferry en de passagiers werden via boten geëvacueerd om ze aan wal te brengen. Dat verliep zonder problemen en de ferrymaatschappij werd daarbij bijgestaan door de nooddiensten en de havenpolitie. Om 20.15 uur kon de “Pinar del Río” aanmeren in de haven van Ibiza.

De reis vanuit de haven van Dénia naar Sant Antoni op Ibiza begon al fout met twee uur vertraging waarbij de ferry pas om 17 uur kon vertrekken en aan zou komen om 19 uur in de haven van Sant Antoni op Ibiza. De fast-ferry liep uiteindelijk vast rond 18.30 uur bij het binnenvaren van de haven op Ibiza.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Flauwekul . Menselijk of technisch falen is echt niet seizoensgebonden . De ferry die een paar jaar geleden op de rotsen liep vlakbij Formentera was ook buiten het seizoen en is verder sindsdien niet meer gebeurd.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken