skip to Main Content
Jassen en paraplu’s op de 40e mei in Spanje
123RF

Jassen en paraplu’s op de 40e mei in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Jassen en paraplu's op de 40e mei in Spanje

123RF

MADRID – Dit weekend op 9 juni zal het slecht weer zijn op veel plaatsen in Spanje waarbij het koud zal zijn en er veel regen zal vallen. 9 juni staat in Spanje ook bekend als de 40e dag van de maand mei wat verwijst naar een gezegde.

“Hasta el 40 de mayo no te quites el sayo” is een populair Spaans gezegde wat zoveel wil zeggen als “tot de 40e mei doe je de jas nog niet uit” met andere woorden, tot 9 juni kan het nog slecht lenteweer zijn.

Over het algemeen wordt met dit korte gezegde in de media en tijdens gesprekken op straat of in de kroeg aangegeven dat er tot in het eerste weekend van juni nog kans is op slecht weer waarbij de weersomstandigheden slechter zijn dan normaal voor een juni maand.

Dat geldt dus ook voor het weekend van 9 (en 10) juni waarbij de jassen weer uit de kast kunnen vanwege lagere temperaturen op veel plaatsen in Spanje en de paraplu weer gebruikt kan worden vanwege de regenval.

Het slechte weer geldt met name langs de Atlantische Oceaan in het noordwesten en noorden van Spanje maar ook in het midden van het land en zelfs mogelijkerwijs langs de Middellandse Zee kust. Alleen het zuiden van het land en de Canarische Eilanden bevrijden zich van het slechte “40e mei” weer.

Mocht de 40-mei uitdrukking gebruikt worden in een gesprek dan volgt er vaak als antwoord “Y si eres de Albacete, hasta el 47 (de mayo)” wat zoveel wil zeggen dat het slechte weer in de stad Albacete zelfs tot de 47e mei kan doorgaan als verwijzing naar de kou in deze stad in de deelstaat Castilla-La Mancha tot halverwege juni.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken