Woestijnhuis Granada te zien in Black Mirror Netflix serie

Woestijnhuis Granada te zien in Black Mirror Netflix serie
Beeld: Guardian Glass

Woestijnhuis Granada te zien in Black Mirror Netflix serie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Het nieuwe seizoen van de interessante Netflix serie Black Mirror is recent in premiere gegaan en het is dus weer genieten van de vreemde situaties en omstandigheden in deze mysterieuze serie. Naast de verhalen over de duistere kant van het technologische tijdperk hebben de makers ook gezocht naar vreemde opnamelocaties. De Casa del Desierto in Granada is te zien in aflevering twee van het vijfde seizoen van Black Mirror.

De aflevering waarin de ‘Guardian Glass’ te zien is heeft de naam ‘Smithereens’ gekregen en vertelt het verhaal van de VTC-chauffeur Christopher gespeeld door Topher Grace, bekend van o.a. Spiderman 3. Chris ontvoert een medewerker van een sociale media bedrijf in Londen waarmee hij een internationale crisis veroorzaakt. Hij eist te spreken met de baas van het bedrijf.

Maar die baas van het bedrijf is bezig met een retraite inclusief een zwijggelofte op een zeer afgelegen locatie. Die locatie is dus het afgelegen huis midden in de Gorafe woestijn, de ‘Casa del Desierto’. In de serie heet het huis ‘Guardian Glass’ (net zoals de website) en reconstrueert het een plek om te mediteren, los te koppelen en weg te gaan van de technologische wereld waarin men leeft.

De ‘Guardian Glass’ begon als een project om bijna compleet van glas een Tiny House (20 m2) op een speciale locatie te bouwen. De makers willen de ervaring van het slapen in een glazen omgeving delen en dus kan het ‘Casa del Desierto’ gehuurd worden voor 150 euro per nacht (let op, het is geen hotel, je kunt er alleen overnachten). Meer informatie is te lezen op deze website.

Aangezien het ‘Guardian Glass’ huis middenin de Gorafe woestijn ligt is het de ideale plaats om tot rust te komen, te genieten van de omgeving door te wandelen of fietsen en ‘s nachts naar de sterren te kijken (er is geen lichtvervuiling).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.