menu: rubrieken, zoeken & meer

Spanje verhoogt leeftijdsgrens inreisvoorwaarden van 6 naar 12 jaar

Spanje verhoogt leeftijdsgrens inreisvoorwaarden van 6 naar 12 jaar
Beeld: 123rf

Spanje verhoogt leeftijdsgrens inreisvoorwaarden van 6 naar 12 jaar

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid heeft slechts 5 dagen nadat op zaterdag 5 juni de nieuwe inreisvoorwaarden werden gepubliceerd op woensdag 9 juni alweer een wijziging in de officiële staatscourant BOE gepubliceerd. Het gaat daarbij om de leeftijdsgrens voor de kinderen die wel of geen negatieve corona-test uitslag hoeven te laten zien om Spanje binnen te mogen komen.

Spanje heeft de leeftijdsgrens van 6 jaar naar 12 jaar verhoogd. Alle kinderen onder de 12 jaar hoeven om Spanje binnen te mogen komen sinds woensdag 9 juni geen negatieve uitslag van een PCR- of antigeentest te laten zien.

Op zaterdag 5 juni werd de leeftijd van 6 jaar nog in de Staatscourant vermeld maar dat is dus op woensdag 9 juni aangepast naar 12 jaar. Spanje heeft deze beslissing genomen om de leeftijdsgrens gelijk te stellen met die van andere landen in de directe omgeving van Spanje waar kinderen onder de 12 jaar worden vrijgesteld van de testverplichting.

In de BOE-A-2021-9563 van woensdag 9 juni staat letterlijk: «Los pasajeros menores de doce años quedan exentos de la presentación de las certificaciones contempladas en el apartado quinto. No obstante, deberán estar en posesión del código QR obtenido tras la cumplimentación del formulario de control sanitario a través de SpTH.»

Kinderen onder 12 jaar moeten wel net zoals alle andere reizigers, ongeacht de leeftijd, nationaliteit en of iemand wel/niet is gevaccineerd, de gezondheidsverklaring via de website www.SpTH.gob.es of de smartphone app SpainTravelHealth invullen en bij aankomst in Spanje moet iedereen de QR-code laten zien. Dit geldt niet voor eigen vervoer reizigers over de weg.

BEKIJK HIER de officiële publicatie in de BOE Staatscourant