Paniek bij vliegveld Eindhoven: vuurwapen gevonden, alles op slot en vluchten naar Spanje omgeleid of geannuleerd

Paniek bij vliegveld Eindhoven: vuurwapen gevonden, alles op slot en vluchten naar Spanje omgeleid of geannuleerd
Beeld: 123rf

Paniek bij vliegveld Eindhoven: vuurwapen gevonden, alles op slot en vluchten naar Spanje omgeleid of geannuleerd

MADRID – Paniek bij het vliegveld van Eindhoven nadat een verdacht vuurwapen werd gevonden, zo melden diverse Nederlandse websites en kranten. Of het ook daadwerkelijk om een vuurwapen gaat is niet bekend gemaakt. Als consequentie werd het vliegveld gesloten en gingen de deuren van de terminal op slot. Niemand mocht erin en niemand mocht eruit. Diverse vluchten zijn geannuleerd of omgeleid, daaronder ook vluchten naar en vanuit Spanje.

Op de website van Eindhoven Airport is het volgende te lezen: Vanwege een security issue is de terminal op dit moment gesloten. De security check is weer open. We heropenen de terminal zo snel mogelijk. houd de website in de gaten voor het vluchtschema. Geannuleerde vluchten worden vermeld op deze website. Is uw vlucht geannuleerd, verzoeken wij u om thuis om te boeken bij uw airline. Dit kan niet op de luchthaven.

Op de website van Eindhovenairport is te zien dat de HV 5106 vanuit Valencia omgeleid is naar Rotterdam Airport. De FR 3066 vlucht uit Madrid is van 16.45 uur naar 19.01 vertraagd. De vlucht HV 6514 met vertrek om 22.50 uur is geannuleerd. Bij andere aankomende vluchten staat niets vermeld, zoals bij de FR 1823 (17.35) uur uit Valencia, de FR 2120 (18.40) uit Girona, de HV 6652 (21.45) uit Málaga en HV 5108 (22.55) uit Valencia.

De vertrekkende vlucht HV 6513 (17.15) naar Ibiza is geannuleerd, de HV 6651 (15.10) naar Málaga is vertraagd, de FR 3067 (17.10) naar Madrid is vertraagd terwijl bij de HV 5107 (17.30) naar Valencia niets vermeld staat, net zoals bij de FR 1822 (18.05) naar Valencia en de FR 2119 (19.05) naar Girona. Check de website Eindhovenairport voor de actuele vertrektijden. 

De luchthaven verzoekt alle passagiers waarvan de vluchten zijn geannuleerd om niet naar het vliegveld te komen maar thuis via de computer of telefoon vluchten om te boeken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.