Search
menu
Search

Málaga heeft genoeg van dronken toeristen

Málaga heeft genoeg van dronken toeristen
Beeld: Twitter

Málaga heeft genoeg van dronken toeristen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Als een van de meest geliefde en aangename steden van de Middellandse kust trekt Málaga toeristen van alle slag aan. De laatste tijd loopt het er ’s nachts de spuigaten uit met de dronken toeristen. Die zorgen voor heel wat overlast en het gemeentebestuur besliste dan ook de straffen te verhogen. Biertje te veel op in Málaga? Opletten geblazen!

Precies een week geleden liet het gemeentebestuur van Málaga nog weten dat 31 personen gestraft werden voor nachtelijk overlast. Men plaatst dergelijke overlast onder de noemer ‘turismo de borrachera’ (dronkemanstoerisme). Agenten van de Nationale Politie moesten een aantal speakers en gitaren in beslag nemen. Als antwoord op het gebeuren verdriedubbelde de politie haar manschappen afgelopen weekend. Succesvol, zo bleek, want slechts een week later werden al 359 boetes uitgeschreven en 8 instrumenten in beslag genomen.

91 van die boetes werden uitgeschreven aan handelszaken. De andere 268 waren voor burgers bestemd die voor overlast zorgden. Het gros van de overtredingen vond plaats in het historisch centrum. Het gaat vooral om mensen die roepen op straat, openlijk dronken zijn, buurtbewoners lastig vallen, muziek maken of drank aan minderjarigen verkopen. Boetes voor geluidsoverlast gaan in Málaga van 600 euro voor kleine overtredingen tot 300.000 euro voor zware overtredingen. 

Het stadsbestuur hoopt door haar kordaat optreden een duidelijk signaal uit te sturen naar de bevolking en het toerisme. Málaga is een stad waar men heel wat plezier kan beleven, maar dat mag niet ten koste gaan van de plaatselijke bevolking of de openbare orde.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?