skip to Main Content
Politieagente verkleed zich als pelgrim wandelaarster om potloodventer te identificeren

Politieagente verkleed zich als pelgrim wandelaarster om potloodventer te identificeren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

santiago1LA CORUÑA – Een agente van de lokale politie in het dorp Ames in Galicië heeft door haar pelgrim-verkleedactie een potloodventer die vrouwen langs de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela lastig viel, kunnen aanhouden. De actie duurde niet erg lang aangezien de agente al na één kilometer wandelen oog in oog stond met de man die obscene en seksuele gebaren toonde.

Na diverse meldingen van pelgrim wandelaarsters en ook inwoners van het dorp Ames dat er iemand langs de route vrouwen lastig viel met seksuele en obscene gebaren, besloot de politie actie te ondernemen. Na diverse mislukte pogingen om met een normale patrouille de man te achterhalen besloot men uiteindelijk om een agente te verkleden als pelgrim wandelaarster.

De wandeling van de vrouwelijke agente duurde niet echt lang want binnen één kilometer stond ze al oog in oog met de potloodventer. De agenten die achter haar liepen konden snel de man achterhalen en identificeren. De man werd kort gearresteerd maar weer vrijgelaten met een hele reeks van waarschuwingen. Op dit moment werd de man alleen gewaarschuwd voor zijn gedrag en werd hem verteld dat zijn acties zouden kunnen leiden tot gevangenisstraf, zeker als er minderjarigen het slachtoffer zouden worden.

De wandelaars langs de route die bekend staat als Mar de Ovellas in Ames kunnen nu weer veilig en zonder lastig gevallen te worden hun route naar Santiago de Compostella voortzetten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken