skip to Main Content
Wild zwijn aangetroffen in de Eixample wijk van Barcelona

Wild zwijn aangetroffen in de Eixample wijk van Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

zwijn1BARCELONA – Het is niet alleen de mens die last heeft van de hittegolf maar ook de dieren die in en rondom Barcelona leven. Woensdagochtend rond 7.40 uur werd in de Eixample wijk van Barcelona een wild zwijn gesignaleerd. Het gebeurd wel vaker dat wild zwijnen vanuit de bergen naar de stad lopen maar nog nooit zo ver naar het centrum.

De Eixample wijk is die wijk van de stad Barcelona die in blokken verdeeld is als men op een kaart kijkt. Het is de wijk van de Sagrada Familia, Casa Batlló, La Pederera, de Apple winkel en de Passeig de Gracía. Tussen de straten Comte d’Urgell en Valencia signaleerde inwoners rond 7.40 uur een wild zwijn die verstrooid langs de afvalbakken liep op zoek naar eten.

De gemeente van Barcelona stuurde na de melding meteen een team van experts op het wild zwijn af en was genoodzaakt om het dier neer te schieten met een verdovend middel. Het ging om een groot exemplaar die verstrooid door de straten liep en een gevaar kon zijn voor de mensen en voertuigen op straat. Waarschijnlijk is het wilde zwijn vanaf het Collserola park op de berg Tibidabo naar het centrum van de stad gelopen op zoek naar eten.

Twee jaar geleden werd een wild zwijn gesignaleerd in de Les Corts wijk, wat meer in het hogere deel van Barcelona. Bij de jacht op dit dier werd een van de agenten in zijn been geschoten toen een collega het wilde zwijn wilde neerschieten toen deze de agent aanviel. Uiteindelijk werd toen het wilde zwijn neergeschoten. Het komt daarnaast wel vaker voor in die wijken van de stad die dicht bij de Tibidabo berg zijn gelegen dat wilde zwijnen door de straten struinen op zoek naar eten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken