skip to Main Content
Barack Obama annuleert deel van zijn reis naar Spanje vanwege schietpartij Amerika – UPDATE

Barack Obama annuleert deel van zijn reis naar Spanje vanwege schietpartij Amerika – UPDATE

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

obama4aMADRID – De inwoners van Sevilla zullen de president van de Verenigde Staten niet gaan zien. Obama heeft, vanwege de schietpartij in Dallas in Texas, een deel van zijn bezoek aan Spanje geannuleerd. Hij komt weliswaar zaterdag aan in Spanje maar niet in Sevilla maar in Madrid.

UPDATE: Barack Obama is zaterdagavond aangekomen in Madrid waar hij opgewacht werd door Koning Felipe VI. Zondagaochtend staat er tijdens een bezoek aan het Koninklijk Paleis toch een gesprek gepland met Mariano Rajoy waarna het gezelschap zal lunchen. Obama zal daarna naar de Amerikaanse basis in Rota vliegen maar zal eerst nog de leiders van de PSOE, Podemos en Ciudadanos ontmoeten op het vliegveld. Na het bezoek aan de militairen in Cadiz zal Obama Spanje zondagavond verlaten is het 24-uurs bliksembezoek aan Spanje voorbij.

In de hoofdstad van Spanje zal hij dan een nacht verblijven waarna hij naar de Amerikaanse basis in Rota (Cádiz) gaat om een ontmoeting te hebben met de Amerikaanse militairen die daar gevestigd zijn. Er komt dus geen bezoek aan het centrum van Sevilla waar hij door Koning Felipe VI rondgeleid zou worden maar ook geen ontmoeting met de Spaanse premier in functie Mariano Rajoy.

De ontmoeting die Barack Obama tijdens het eerste officiële bezoek van een Amerikaans staatshoofd aan Spanje in 15 jaar met Mariano Rajoy zou hebben, gaat dus niet door. Ook zal hij geen tijd hebben om samen met de Spaanse koning Felipe VI van Sevilla en een lunch in het paleis te genieten en andere politieke leiders te ontmoeten. Voor velen dus een gemiste kans.

Na zijn bezoek aan de Amerikaanse basis in Rota zal Barack Obama op zondag het land weer verlaten om naar Dallas te vliegen waar hij de uitnodiging van de burgemeester van die stad heeft geaccepteerd. Voor Obama zijn de problemen in eigen land na de schietpartij waarbij vijf agenten om het leven kwamen, belangrijker dan een gesprek met de Spaanse premier in functie – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken