skip to Main Content
Federatie van jagers in Spanje start campagne tegen het in steek laten van honden
RFEF

Federatie van jagers in Spanje start campagne tegen het in steek laten van honden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Jagers actie tegen in de steek laten honden Spanje

RFEF

MADRID – Voor veel hondenliefhebbers en dierenbeschermers in Spanje zal het als ongeloofwaardig klinken aangezien zij de jagers zien als de verantwoordelijken van het massaal in de steek laten en doden van honden maar de jagers geven tegengas maar de jagers voeren actie tegen het in de steek laten van honden in de zomer.

De Real Federación de Caza is op internet een campagne gestart tegen het in de steek laten van honden onder de hashtag #CeroAbandono. De aandacht is echter niet alleen gericht op jagers die hun honden in de steek laten maar meer op die personen die hun huisdier dumpen voor het op vakantie gaan. De federatie van jagers meent namelijk dat dit grootste verantwoordelijken zijn voor in de steek laten van honden.

Het onderzoek van de Fundacion Affinity liet recent echter iets anders zien. Volgens de onderzoekers die elk jaar een overzicht tonen van het aantal in de steek gelaten huisdieren, wordt het merendeel van de honden in de steek gelaten omdat het om een ongewenst nest jongen gaat maar als tweede staan de jagers op de lijst als boosdoeners.

Wil dit zeggen dat alle jagers slechte mensen zijn, dat ze allemaal hun honden verwaarlozen en dat ze allemaal dierenmishandelaars zijn. Over het doodschieten van dieren (als noodzaak om een populatie in stand te houden of een overpopulatie te voorkomen of voor de sport) kan gediscussieerd worden maar dat houdt niet in dat alle jagers hun honden mishandelen en slecht behandelen.

Zoals op de bijgaande foto te zien is heeft de Federatie van Jagers er tijdens deze campagne niet voor gekozen om een afbeelding van een podenco, breton of galgo te nemen maar een meer lieflijk aandoende hond. Het probleem van het in de steek laten en vermoorden van honden is nu net bij de podenco’s, galgos en bretons. Op een foto is echter een border collie (?) te zien terwijl op een andere foto een herdershond getoond wordt.

Er worden in Spanje veel vraagtekens gezet bij deze actie van de Real Federación de Caza waarbij het regent aan opmerkingen op internet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Dat de Federatie van jagers in Spanje een campagne start tegen het in de steek laten van honden is een goede stap in de juiste richting. Wel is het erg jammer dat de federatie met haar campagne zich voornamelijk richt op het in de steek laten van honden tijdens de vakantieperiode.

    Wij (DutchGalgoLobby), een organisatie die zich inzet voor het einde van de galgo-problematiek, zien liever dat de federatie van jagers in Spanje met haar campagne zou erkennen dat de jacht één van de belangrijkste redenen is voor dit probleem. De federatie van jagers in Spanje zou een grote bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de galgo-problematiek, met name als het gaat om het fokken van jachthonden, de zware trainingen, de selectie voor de jacht en het dumpen van jachthonden.

    Het zou geloofwaardiger zijn als de jagers zich zouden richten op ‘Cero Abondono’ (het in de steek laten van honden terugdringen tot 0) binnen hun eigen jachtkringen. En actief zouden meewerken voor het herplaatsen van hun eigen jachthonden.

  2. Ongelooflijk die jagers zijn echt de laatsten!! Hoe verzinnen ze het? Ze zijn zelf nummer 1 voor het dumpen van honden en daarnaast de enorme hoeveelheid wreedheden die ze plegen met honden en dan komen ze met zo’n shit actie. Hier is maar een Spaans woord voor van toepassing : Sinvergüenzas!!

  3. De omgekeerde wereld, bij de recente vergiftingen van honden wilden de jagers helpen en bleken zelf de oorzaak te zijn. Het is puur uitschot en doet echt alles om maar onschuld te bewijzen. Iedereen weet nu immers wel dat dit allemaal pure onzin is en de jagers wel degelijk nummer 1 schuldige zijn aan moord, dumpen en mishandeling van honden. En juist de honden die het meest slachtoffer zijn van de jagers zijn bewust niet op de foto´s gezet. Het lijkt de huidige politiek wel die liegen er ook op los.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken