skip to Main Content
Spanje moet op zoek naar nieuwe bondscoach na opstappen Fernando Hierro (UPDATE)
20 Minutos

Spanje moet op zoek naar nieuwe bondscoach na opstappen Fernando Hierro (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanje moet op zoek naar nieuwe bondscoach

20 Minutos

VOETBAL – Het WK-2018 was niet zo succesvol als wat het Spaanse elftal (en heel Spanje) had gehoopt maar eigenlijk begon het Wereldkampioenschap in Rusland al slecht voor La Roja. Slechts twee dagen voor de eerste groepsfase wedstrijd tegen Portugal werd de bondscoach Julen Lopetegui ontslagen omdat hij nog voordat het WK begon al bekend had gemaakt de selectie te verlaten om naar Real Madrid te gaan als hoofdtrainer.

Fernando Hierro, oud international, voormalig Real Madrid speler en Sportdirecteur van de Spaanse Voetbal Federatie RFEF werd de opvolger van de ontslagen Lopetegui als bondscoach van het Spaanse elftal. Hij wist in sneltreinvaart het team klaar te stomen voor de groepsfase wedstrijden waarmee Spanje, met veel geluk, verder wist te komen tot de achtste finales waarna ze naar penaltys door Rusland naar huis werden gestuurd.

Blijkbaar speelde er meer achter de schermen bij het Spaanse elftal en de Spaanse Voetbal Federatie want Fernando Hierro heeft slechts dagen nadat het nationale elftal terugkeerde naar Spanje ontslag genomen als bondscoach van het nationale elftal en ook als Sportdirecteur van de Real Federación Española de Fútbol.

De RFEF moet dus op zoek naar een nieuwe bondscoach en volgens de kranten is die al gevonden en zal deze binnenkort bekend worden gemaakt. Het zou gaan om de voormalige Celta de Vigo en succesvolle FC Barcelona trainer Luis Enrique. Volgens de krant 20 Minutos heeft Enrique een contract gekregen tot aan het Europees Kampioenschap in 2020. DIt zijn echter nog gerechten en moet nog officieel door de voorzitter van de RFEF Luis Rubiales bekend worden gemaakt.

UPDATE: Maandagmorgen heeft men bekend gemaakt dat Luis Enrique tot aan 2020 (het EK) de nieuwe bondscoach zal zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. ja het was die andere Louis, ons Louiske he die ik bedoelde en heb het nu zopas ook vernomen dat het Luis Enrique is maar toch bedankt voor u antwoord

    1. Het is Luis geworden, denk dat jij een andere bedoelde.
      Maar Luis Enrique is het geworden!
      Goede trainer, veel succes gehad, dus maar eens kijken wat hij er van bakken zal.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken