skip to Main Content
Burgemeester in Alicante geeft zichzelf salarisverhoging van 160 procent
El Mundo

Burgemeester in Alicante geeft zichzelf salarisverhoging van 160 procent

ALICANTE – De nieuwe burgemeester van de gemeente Pilar de la Horadada in de provincie Alicante heeft zichzelf een salarisverhoging gegeven van maar liefst 160%. José María Pérez Sánchez van de conservative Partido Popular (PP) gaat 32.000 euro meer verdienen dan zijn socialistische PSOE voorganger.

Een van de eerste beslissingen die de burgemeester en gemeenteraad van het dorp Pilar de la Horadada namen was een salarisverhoging. De lokale PP politici waren het niet eens met het salaris dat de PSOE voorgangers ontvingen en dus verhoogden zij dat.

Burgemeester José María Pérez Sánchez gaat vanaf nu 160% meer verdienen voor een 37-urige werkweek met een salaris van 51.800 euro op jaarbasis. Zijn voorganger van de PSOE verdiende nog 19.950 euro maar dat vond de PP opvolger te weinig.

Naast de burgemeester zullen ook andere PP gemeenteraadsleden meer gaan verdienen. Drie van hen gaan voor een volledige werkweek 44.800 euro verdienen, zes PP politici verdienen voor een 30-urige werkweek 36.000 euro en een gemeenteraadslid krijgt 7.000 euro voor een 6-urige werkweek.

De oppositiepartijen waaronder de coalitiepartner van de PP in veel gemeenten in Spanje Ciudadanos en de socialisten PSOE spreken van schande maar konden niets doen want de PP heeft een meerderheid in de gemeenteraad. Ook aan het feit dat de burgemeester nog andere werkzaamheden heeft waarbij er sprake kan zijn van belangenverstrengeling kon de oppositie niets doen.

Het dorp Pilar de la Horadada heeft 21.000 inwoners en bevindt zich op zo’n 66 km van Alicante stad. De salarisverhogingen kosten de gemeente tussen de 500.000 en 1 miljoen euro, geld dat door de inwoners betaald wordt.

Ter vergelijking kijken we naar het jaarsalaris van de premier van Spanje Pedro Sánchez (PSOE) die in januari een salarisverhoging van 2,2% kreeg waarna zijn salaris steeg naar 82.978 euro. De voormalige premier van Spanje Mariano Rajoy (PP) verdiende 80.953,08 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Geldwolven zijn het. Ook is er sprake van belangenvermenging. Wat moet de kleine burger hier weer van denken: dat dit allemaal normaal is en dat zij ons het voorbeeld geven van hoe wij ook moeten denken over geld verdienen?? Dat zij daar allemaal met weg kunnen zonder beperkingen ?? Ook is er een probleem met het bekomen van een verhuur-licentienummer; het certificaat “Solicitud Certicado De Compatibilidad Urbanistica” daar men steeds een negatief advies geeft in de gemeente Pilar de la Horadada. Wat hier politiek achter zit weet ik ook niet, maar hierdoor kan men niet verhuren op booking.com enz…
  Volgens een amtenaar van de gemeente Pilar dl Horadada kunnen IMMO-kantoren wel een licentienummer krijgen. Men wil dus de mensen verplichten via deze weg te verhuren, wetende dat daar weinig controle over is, het kantoor verhuurt zonder dat jij ervan af weet, of verhuurt aan mensen die jij absoluut niet in je appartement wil, enz…
  Mensen die dus in Pilar De La Horadada iets willen kopen om te verhuren moeten dus 2 maal nadenken daar je momenteel geen verhuur-licentienummer kan bekomen!!

 2. Tja, op het eerste zicht lijkt dat veel maar is dat wel zo ?
  Industriearbeiders in de EU kunnen zelfs tot 72.000 euro/jaar verdienen en meer. En hoe groter de verantwoordelijkheid hoe hoe hoger het loon.

  1. Je moet het loon niet vergelijken met andere landen maar met de binnenlandse politiek vergelijken. Deze burgermeester verdient ongeveer evenveel als ik op jaarbasis maar ik doe gevaarlijk werk in Belgie op een chemisch bedrijf waar ik regelmatig grote risico’s neem. Zijn werk en verantwoordelijkheid kun je zeker niet vergelijken met deze van mij maar hij eigent zich wel heel wat toe.

   1. Louis, iets wat ik niet graag lees : ” ik neem grote risico’s op het werk”
    Er zijn geen grote risico’s als je de veiligheidsprocedure volgt, zoniet ben je in overtreding met de arbeidswetgeving.
    Op mijn werk noem ik die personen “cowboys”
    Maar eigenlijk heb je gelijk, het is moeilijk om lonen te vergelijken met andere landen. De Belgische staat is dan misschien wel een voorloper want die houden wel de buitenlandse lonen nauw in’t oog zodat bij de CAO onderhandelingen loonbeperkingen worden opgelegd. Zover zelfs dat de middenklasse nu aan’t verarmen is. Goed bezig.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken