‘Los Lobos’ winnen de grootste geldprijs ooit bij Spaanse TV-quiz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
‘Los Lobos’ winnen de grootste geldprijs ooit bij Spaanse TV-quiz
Beeld: Los Lobos / Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De vier mannelijke deelnemers Valentín Ferrero, Manuel Zapata, Erundino Alonso en Alberto Sanfruto die ook wel ‘Los Lobos’ (de wolven) genoemd worden hebben deze maandag bij het tv-programma ¡Boom! een bedrag gewonnen van 6,6 miljoen euro.

In feite hebben de ‘Los Lobos’ mannen sinds hun eerste deelname op 16 mei 2017 deze maandag 8 juli 2019 na 505 uitzendingen een recordbedrag van 2.559.700 euro bij elkaar gesprokkeld wat al een hele prestatie was. Daar kwam deze maandag nog eens 4.130.000 euro bij waardoor de totale geldprijs voor de vier mannen op 6.689.700 euro kwam te staan.

Nooit tevoren werd een soortgelijk bedrag weggeven in een tv-quiz op de Spaanse televisie. In hetzelfde programma ¡Boom! wisten de ‘RockCampers’ op 8 juni 2016 de toen hoogste prijs ooit te winnen met 2.326.500 euro maar dat is nu dus door het team ‘Los Lobos’ verdrievoudigd.

De vier mannen Valentín Ferrero, Manuel Zapata, Erundino Alonso en Alberto Sanfruto hebben eerder ook al een World Guinness Record prijs weten te winnen omdat ze de personen waren die het langst ononderbroken hebben deelgenomen aan een tv-quiz (326 uitzendingen). De uitzending op maandag werd door zo’n 4,6 miljoen mensen gevolgd in Spanje, iets dat nog nooit gebeurd was bij geen enkele aflevering van ¡Boom!

¡Boom! is een remake van een Israëlisch tv-programma dat in Spanje wordt uitgezonden bij Antena3. Twee teams (het rode team en het blauwe team) van elk vier spelers moeten in totaal tien bommen deactiveren (tussen de eerste, tweede en derde fase vijf voor elk team) door vragen te beantwoorden waarvan de antwoorden in elk team vertegenwoordigd zijn in de gekleurde draden.

Op deze manier moeten de deelnemers de kabels van de antwoorden die zij als verkeerd beschouwen in de bommen afsnijden. Dus als de speler correct antwoordt, blijft het prijzengeld intact. Als de speler daarentegen de verkeerde kabel of tijd verspeelt (wat zeer zelden is gebeurd), explodeert de bom en verliest het team een ​​van de spelers en de toegewezen hoeveelheid euro’s van die bom.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.