skip to Main Content
‘Los Lobos’ winnen de grootste geldprijs ooit bij Spaanse TV-quiz
Los Lobos / Twitter

‘Los Lobos’ winnen de grootste geldprijs ooit bij Spaanse TV-quiz

MADRID – De vier mannelijke deelnemers Valentín Ferrero, Manuel Zapata, Erundino Alonso en Alberto Sanfruto die ook wel ‘Los Lobos’ (de wolven) genoemd worden hebben deze maandag bij het tv-programma ¡Boom! een bedrag gewonnen van 6,6 miljoen euro.

In feite hebben de ‘Los Lobos’ mannen sinds hun eerste deelname op 16 mei 2017 deze maandag 8 juli 2019 na 505 uitzendingen een recordbedrag van 2.559.700 euro bij elkaar gesprokkeld wat al een hele prestatie was. Daar kwam deze maandag nog eens 4.130.000 euro bij waardoor de totale geldprijs voor de vier mannen op 6.689.700 euro kwam te staan.

Nooit tevoren werd een soortgelijk bedrag weggeven in een tv-quiz op de Spaanse televisie. In hetzelfde programma ¡Boom! wisten de ‘RockCampers’ op 8 juni 2016 de toen hoogste prijs ooit te winnen met 2.326.500 euro maar dat is nu dus door het team ‘Los Lobos’ verdrievoudigd.

De vier mannen Valentín Ferrero, Manuel Zapata, Erundino Alonso en Alberto Sanfruto hebben eerder ook al een World Guinness Record prijs weten te winnen omdat ze de personen waren die het langst ononderbroken hebben deelgenomen aan een tv-quiz (326 uitzendingen). De uitzending op maandag werd door zo’n 4,6 miljoen mensen gevolgd in Spanje, iets dat nog nooit gebeurd was bij geen enkele aflevering van ¡Boom!

¡Boom! is een remake van een Israëlisch tv-programma dat in Spanje wordt uitgezonden bij Antena3. Twee teams (het rode team en het blauwe team) van elk vier spelers moeten in totaal tien bommen deactiveren (tussen de eerste, tweede en derde fase vijf voor elk team) door vragen te beantwoorden waarvan de antwoorden in elk team vertegenwoordigd zijn in de gekleurde draden.

Op deze manier moeten de deelnemers de kabels van de antwoorden die zij als verkeerd beschouwen in de bommen afsnijden. Dus als de speler correct antwoordt, blijft het prijzengeld intact. Als de speler daarentegen de verkeerde kabel of tijd verspeelt (wat zeer zelden is gebeurd), explodeert de bom en verliest het team een ​​van de spelers en de toegewezen hoeveelheid euro’s van die bom.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. In de winterperiode keken we elke avond. Nu in de zomer keken we niet zo vroeg tv. Wat jammer dat we deze aflevering gemist hebben. Wat hebben ze dat verdiend! Super!

  1. Buenos dias,
   Uw artikel is onvolledig.
   Los Lobos vormden een team dat oorspronkelijk bestond uit Valentin, Manuel, Erundino en Jose. Deze laatste deelnemer had zich teruggetrokken.
   Dat maakte veel indruk op het team en de programmamakers
   daar hij zeer geliefd was bij het publiek. De grootste fout, echter, zit in de begeleidende foto waar de inmiddels overleden Jose staat vermeld. Pijnlijk en incorrect. Dit alles is zeer uitgemeten beschreven in de spaanse kranten.

 2. Verdorie, laat ik nu net deze uitzending gemist hebben! Maar gelukkig heb ik het via het internet kunnen bekijken. Ongelofelijk, wat een prestatie. De belasting gaat er geloof ik wel met de helft van door.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken