Politie Spanje waarschuwt voor valse maar legale eurobiljetten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Politie Spanje waarschuwt voor valse maar legale eurobiljetten
Beeld: Amazon

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het is de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra die een waarschuwing op internet heeft geplaatst omdat er in de autonome regio Catalonië veel valse eurobiljetten zijn opgedoken. Het gaat in dit geval om valse eurobiljetten die er op het eerste oog legaal uitzien. Het zijn daarnaast ook nog eens legale geldbiljetten die in omloop zijn.

Vals en legaal, dat is moeilijk uit te leggen maar als men goed naar de valse eurobiljetten kijkt dan vallen de verschillen op. Dat is iets dat de Catalaanse politie in onderstaande video uitlegt.

In het geval van deze valse biljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 200 en 500 euro gaat het om legaal geld want dit wordt gebruikt bij filmopnames en bij diverse kansspelen zoals atrezzo. Het is dus weliswaar vals geld zonder enige waarde maar tegelijkertijd ook legaal geld dat in principe gebruikt mag worden.

Om te achterhalen of de eurobiljetten vals zijn kun je kijken naar de handtekening van Mario Draghi, de president van de Europese Bank. Op de valse biljetten staat daarvoor in de plaats de tekst ‘Movie Money’ wat dus aangeeft dat het om filmgeld gaat.

Ook kan men zoeken naar het Griekse woord voor Euro EYPO. Als dat er niet op staat en vervangen is voor PROP wat gelijk staat voor atrezzo is het nepgeld.

Daarnaast bevindt zich op een van de kanten van het biljet aan de zijkant een tekst die uitlegt dat het om nepgeld of filmgeld gaat en het biljet in kwestie geen enkele waarde heeft.

Aan de hand van deze waarschuwingen en kenmerken op deze valse eurobiljetten zouden deze makkelijk van echte biljetten te onderscheiden moeten zijn. Maar in de haast of omstandigheden kijkt men daar wel eens overheen en dan zit je plots met nepgeld opgescheept.

Volgens dit artikel zijn er op verschillende Chinese websites pakketjes van valse eurobiljetten van verschillende waardes te vinden. Een pakketje van 100 eurobiljetten kan al voor acht euro gekocht worden, tel uit je winst.

Onderstaande foto’s zijn van Amazon gehaald maar ook andere websites zoals AliExpress biedt het nepgeld aan.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.