skip to Main Content
Politie Spanje waarschuwt voor valse maar legale eurobiljetten
Amazon

Politie Spanje waarschuwt voor valse maar legale eurobiljetten

BARCELONA – Het is de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra die een waarschuwing op internet heeft geplaatst omdat er in de autonome regio Catalonië veel valse eurobiljetten zijn opgedoken. Het gaat in dit geval om valse eurobiljetten die er op het eerste oog legaal uitzien. Het zijn daarnaast ook nog eens legale geldbiljetten die in omloop zijn.

Vals en legaal, dat is moeilijk uit te leggen maar als men goed naar de valse eurobiljetten kijkt dan vallen de verschillen op. Dat is iets dat de Catalaanse politie in onderstaande video uitlegt.

In het geval van deze valse biljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 200 en 500 euro gaat het om legaal geld want dit wordt gebruikt bij filmopnames en bij diverse kansspelen zoals atrezzo. Het is dus weliswaar vals geld zonder enige waarde maar tegelijkertijd ook legaal geld dat in principe gebruikt mag worden.

Om te achterhalen of de eurobiljetten vals zijn kun je kijken naar de handtekening van Mario Draghi, de president van de Europese Bank. Op de valse biljetten staat daarvoor in de plaats de tekst ‘Movie Money’ wat dus aangeeft dat het om filmgeld gaat.

Ook kan men zoeken naar het Griekse woord voor Euro EYPO. Als dat er niet op staat en vervangen is voor PROP wat gelijk staat voor atrezzo is het nepgeld.

Daarnaast bevindt zich op een van de kanten van het biljet aan de zijkant een tekst die uitlegt dat het om nepgeld of filmgeld gaat en het biljet in kwestie geen enkele waarde heeft.

Aan de hand van deze waarschuwingen en kenmerken op deze valse eurobiljetten zouden deze makkelijk van echte biljetten te onderscheiden moeten zijn. Maar in de haast of omstandigheden kijkt men daar wel eens overheen en dan zit je plots met nepgeld opgescheept.

Volgens dit artikel zijn er op verschillende Chinese websites pakketjes van valse eurobiljetten van verschillende waardes te vinden. Een pakketje van 100 eurobiljetten kan al voor acht euro gekocht worden, tel uit je winst.

Onderstaande foto’s zijn van Amazon gehaald maar ook andere websites zoals AliExpress biedt het nepgeld aan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Is het trouwens strafbaar als je dit soort biljetten achteloos in omloop brengt en waar kan je deze biljetten inwisselen voor wettig geld?

 2. De handtekening van Mario Draghi verdwijnt dus Miel heb je verse 50 Euro biljetten. Dit komt doordat Christine Lagarde de nieuwe directeur van de Europese munt gaat/is geworden.
  Op dit moment is zij, Mevrouw Christine Lagarde, aan het oefenen om een acceptabele handtekening op de biljetten te laten afdrukken. Het vergt enige tijd want het is vakantietijd, de in omloop zijnde biljetten moeten eruit gevist worden en de nieuwe komen met de nieuwe handtekening. Zal wel november worden eer alles geregeld is. Intussen Miel heb je dus die ‘overgangsbiljetten’ uit de automaat gekregen. Je kunt ze gerust als € 50,= uitgeven in de bar en op de locale markt. Bij de bank, elke bank !!!, moet je oppassen of ze die accepteren. Na november – december zal het geen probleem meer geven en komen er brandschone nieuwe biljetten in omloop met de juiste handtekening.
  Een goede – gratis raad; ontdoe je op tijd van deze on-gehandtekende biljetten die je uit de schuif van je bank hebt gekregen.
  Met vriendelijke groet en een lach, Jozef

  1. Alhoewel!! Ik heb hier een paar 50€-biljetten, rechtstreeks uit de automaat, waarop absoluut geen handtekening van Draghi te vinden is en die qua layout duidelijk verschillen van Draghi’s. Zo eenvoudig als dit vertaalde artikel het laat uitschijnen is het dus ook weer niet.

 3. wordt echt tijd dat mensen de bitcoin gaan omarmen is dit probleem in een x uit de wereld en ook dat maandelijkse bijgedruk van biljetten van de hoge heren hahaha

  1. Als er nu een iets uit lucht bestaat dan is het wel de bitcoin.Totaal geen waarde op te plakken(wat de zot er aan geeft)En dan gedurig dat een fraudezaak aan het licht komt.En dan de analisten die er op los gissen de bitcoin gaat dit en dat maar heb nog geen EEN zinnig antwoord van hun gehad met een gegronde reden omdat er gewoon geen zijn.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken