menu: rubrieken, zoeken & meer

Belgische reisorganisatie haalt 350 jongeren terug uit de Costa Brava vanwege besmettingen

Belgische jongeren reisorganisatie haalt 350 jongeren terug uit de Costa Brava vanwege besmettingen
Beeld: Freepik (aangepast)

Belgische reisorganisatie haalt 350 jongeren terug uit de Costa Brava vanwege besmettingen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – De Belgische jongeren reisorganisatie Summer Bash heeft op donderdag besloten om circa 350 jongeren die op vakantie zijn in o.a. Malgrat de Mar, Lloret de Mar en Calella aan de Costa Brava in Catalonië naar huis te halen. De reisorganisatie wil geen enkel risico lopen nadat in eerste instantie 15 en later 124 van de jongeren positief zijn getest op coronavirus.

Op Facebook plaatst Summer Bash de actuele informatie over wat er gaande is waarbij ze op donderdag schreven dat er van de 171 coronatests 15 positief waren. Op vrijdag werd in deze krant echter bekend dat het om 124 van de 350 jongeren gaat die besmet zijn geraakt in Spanje of al besmet waren voordat ze op reis gingen.

Summer Bash wil geen enkel risico meer nemen en is onmiddellijk overgegaan tot annulering van alle reizen in Spanje. Dit omdat de situatie elke dag achteruit gaat. De jongeren die al op vakantie waren worden apart teruggereden met diverse bussen waarbij negatief en positief geteste reizigers apart worden vervoerd.

Voorlopig geeft Summer Bash aan geen reizen meer te organiseren naar Spaanse bestemmingen terwijl reizen naar andere toeristische bestemmingen in andere landen nog wel doorgaan.