skip to Main Content
Wat is het Spaanse strand met de duurste zonnebedden?

Wat is het Spaanse strand met de duurste zonnebedden?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

strandbed1aMADRID – Nu de zomer volop bezig is gaan veel Spanjaarden en uiteraard ook de buitenlandse vakantiegangers naar de stranden om te genieten van de zee, het strand, de zon en de chiringuitos (strandbars). Als je liever niet op je handdoek in het zand ligt of op een luchtbedje wil zonnen is er altijd nog de mogelijkheid om een zonnebed of in het Spaans een “tumbona” te huren. De prijzen lopen in Spanje echter behoorlijk uiteen.

Zoals altijd zijn de prijzen voor strandbedden verhuur zeer afhankelijk van de plaats waar men op het strand ligt. In Marbella of Ibiza zal het duurder zijn dan aan het strand van Lloret de Mar of Salou. 80% van alle strandbedden die aangeboden worden op de Spaanse stranden zijn van plastic terwijl 20% van hout is gemaakt, aldus de gegevens van de Spaanse consumentenbond FACUA. De gemiddelde huurprijs voor een bedje op het strand in Spanje is 8 euro per dag.

Op de website Mimub heeft men gekeken naar de prijzen van de strandbedden in Spanje waarbij de duurste bedjes te vinden zijn op de Balearen eilanden met een dagprijs tot wel 20 euro per dag en de goedkoopste op de Canarische Eilanden met prijzen vanaf 3 euro per dag.

De goedkoopste stranden van Spanje om voor slechts 3 euro per dag een strandbed te huren zijn Las Teresitas op Tenerife en Bolnuevo in Murcia.

De duurste strandbedden zijn te vinden op de stranden van Migjorn en Playa Embossa op het eiland Ibiza met een prijs vanaf 20 euro per dag.

Ondanks het feit dat praktisch alle stranden (maar lang niet allemaal) de mogelijkheid bieden om strandbedden, parasols en dakjes te huren kiest de Spanjaard nog steeds liever voor de van huis uit meegenomen strandbedjes of stoelen. 54% van de Spanjaarden zegt hun eigen strandbed mee te nemen naar het strand terwijl 46% aangeeft liever gebruik te maken van de aangeboden strandbedden op de stranden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken