skip to Main Content
Nederlandse dronken autorijder misdraagt zich nogal vreemd aan de Costa Dorada

Nederlandse dronken autorijder misdraagt zich nogal vreemd aan de Costa Dorada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De Catalaanse politie heeft een 34-jarige Nederlander aangehouden voor het onder invloed van alcohol rijden en het bedreigen van een 67-jarige automobilist op de N-340 weg ter hoogte van de gemeente l’Ametlla de Mar. Volgens de Diari de Tarragona reed de Nederlander agressief, zette hij een zwaailicht op het dak van zijn minibus en dwong hij een andere automobilist tot stoppen waarna de Nederlander met zijn vuist de voorruit insloeg en de vluchtende man gedurende enkele kilometers volgde. Buiten al deze feiten reed de man onder invloed van alcohol en zaten er vier minderjarige kinderen in de auto.

Het is met recht een vreemd verhaal wat in de regionale krant staat maar de feiten spreken voor zich. Een 67-jarige man heeft de politie gewaarschuwd dat hij rond 20.00 uur maandagavond achtervolgd werd door een minibus met Nederlands kenteken. In die minibus zat een 34-jarige Nederlander met vier minderjarige kinderen. Blijkbaar werd de oudere man door de Nederlander voor de een of andere reden (dat is niet bekend gemaakt) achtervolgd waarbij de Nederlander een oranje zwaailicht op het dak zette en de 67-jarige Spaanse automobilist tot stoppen dwong.

Toen de Spaanse autorijder uiteindelijk stopte stapte de Nederlander uit zijn minibus, begon hij te discussiëren en sloeg hij met zijn blote vuist de voorruit in. De Spanjaard vluchtte daarop met zijn auto en werd nogmaals achterna gezeten totdat hij een politie patrouille tegenkwam waarop de Nederlander wegreed. Nadat de 67-jarige man de politie had gewaarschuwd en zijn verhaal had gedaan ging men op zoek naar de Nederlander die niet veel later bij een stoplicht in de gemeente Miami Platja werd gevonden en werd aangehouden.

De Nederlander bleek niet alleen agressief gedrag te vertonen, hij was daarnaast ook onder invloed. Zijn alcoholpromillage was 0,54, het dubbele wat toegestaan is in Spanje. Toen de man werd aangehouden ontdekten de agenten dat er nog eens vier 17-jarige kinderen in de auto aanwezig waren die later aan hun moeder werden overhandigd terwijl de Nederlandse man mee moest naar het politiekantoor. Hij heeft reeds dinsdag voor de rechter gestaan, werd in staat van beschuldiging gesteld en vrijgelaten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Hallo dit is geen reactie op het artikel hier boven wij gaan eind oktober voor 6maanden naar Spanje Jerez de lafrontera en willen graag Nederlandse tv ontvangen vorig jaar hadden wij tv via internet maar dat is niet goed bevallen wie weet een goede oplossing vr groet tak

  1. Neem contact op met ons, wij zijn erkend door de overheid en officieel dealer van Canal Digitaal en Joyne, alsook voor TV Vlaanderen en Telesat Numerique.

 2. wat voor een gek is da nu weer?
  met kinderen in zijn wagen? met of zonder, dat doe je niet!
  zou dat alleen door de drank zijn dat da manneke zo agressief werd?
  ik denk dat 0,54 toch maar enkele pintjes zijn (maar veel ken ik daar eigenlijk niet van)
  jammer voor de kids en zijn vrouwke natuurlijk maar betalen zal ie toch moeten doen denk ik
  in de plaats van zijn vrouwke zou ik zeggen : oprotten jij
  als ie dit doet zou het wel eens kunnen gebeuren dat zij ook slachtoffer worden, zou ook niet de eerste keer zijn dat we zoiets lezen, verleden week nog gebeurd…..

  1. Volledig met jou akkoord. Een onverantwoordelijk gedrag en dan nog met onschuldige kinderen in de wagen. Kinderen of kleinkinderen graag zien is hun veiligheid geven !!!!!
   Moest ik zijn echtgenote zijn zou hij zijn koffers mogen pakken.
   Persoonlijk drink ik nooit alcohol en begrijp dat mensen iets drinken, maar je hebt drinken en drinken hé

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken