skip to Main Content
Bosbrand nabij Gandia in Valencia gestabiliseerd en bijna onder controle
Twitter

Bosbrand nabij Gandia in Valencia gestabiliseerd en bijna onder controle

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Bosbrand nabij Gandia in Valencia gestabiliseerd

Twitter

VALENCIA – De brandweer heeft donderdag rond 11 uur aangegeven dat de bosbrand gestabiliseerd is maar nog niet compleet onder controle waarmee bijna een einde is gekomen aan de oprukkende vlammenzee nabij de kustplaats Gandia in de deelstaat Valencia. Balans: meer dan 3.270 hectare natuur verwoest, meer dan 40 woningen door de brand verwoest of met schade, meer dan 3.000 inwoners geëvacueerd.

Gedurende de hele nacht tussen woensdag en donderdag heeft de brandweer door middel van drones (vliegtuigen en helikopters mogen ‘s-nachts niet vliegen) de omgeving tussen Llutxent en Gandia afgezocht naar brandhaarden.

Ondertussen is bevestigd dat er 3.270 hectare natuur is verwoest waaronder het natuurpark El Surar. Er is daarnaast veel natuur verwoest in de gemeenten Llutxent, Pinet, Ador, Barx, Quatretonda en Gandia die te maken gehad met de bosbrand.

Er zijn daarnaast 40 woningen in Drova, Montepino, Montesol en la Rochera in Gandia die aangetast of geheel verwoest zijn door de bosbrand. De burgemeester van Gandia heeft inmiddels aangegeven dat de geëvacueerde inwoners op donderdag kunnen terugkeren naar hun woningen.

Personen die meer informatie willen hebben kunnen deelnemen aan een Whatsapp groep via (+34)673312040, opgesteld door de gemeente Gandia.

De brandweer in de deelstaat Valencia geeft aan dat de bosbrand weliswaar gestabiliseerd is en het erop lijkt dat deze niet verder om zich heen grijpt maar dat deze nog niet 100% onder controle is en er nog steeds door honderden brandweermannen en militairen op de grond en vanuit de lucht gewerkt wordt. Men werkt nog steeds aan het blussen van de brand en aan het voorkomen dat de brand opnieuw tot leven komt op andere plaatsen.

De brandweer zegt dat er vier fases zijn bij een bosbrand: “activo” wat inhoudt dat de bosbrand actief is, “estabilizado” wat inhoudt dat de brand binnen een bepaalde omgeving gestabiliseerd is, “controlado” waarbij de brandweer een brand kan isoleren en gecontroleerd heeft en “extinguido” wat inhoudt dat de brand compleet onder controle en geblust is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Check eerst of jullie info juist is ? vooraleer je mensen onnodig ongerust maakt ! In Barx en La drova is geen enkel huis verwoest. Alleen in de lager gelegen dorpen op de weg van gandia naar drova wel.

    1. SV vertaalt enkel artikels uit Spaanse kranten, dat is toch reeds meerdere keren door de redactie gezegd. Dus ik zou zeggen: ga klagen bij deze respectievelijke kranten. Er staat trouwens ook een telefoonnr in voor meer info

  2. De Spaanse weerdienst “aemet” geeft een 100% waarschijnlijkheid dat het gaat regenen na 24.00u deze nacht boven de vuurhaarden van Gandia. De kans is dus groot dat morgen alle vuurhaarden dan geblust zijn.

    Respect voor alle diensten en vrijwilligers die in zeer moeilijke en soms gevaarlijke omstandigheden moesten werken.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken