skip to Main Content
Nederlandse Ryanair piloten voegen zich bij staking op vrijdag 10 augustus
Daily Mirror

Nederlandse Ryanair piloten voegen zich bij staking op vrijdag 10 augustus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nederlandse Ryanair piloten gaan ook staken

Daily Mirror

MADRID – De Nederlandse pilotenvakbond VNV heeft bekendgemaakt dat de 40 tot 50 Ryanair piloten die werkzaam zijn in Nederland zich vrijdag 10 augustus voegen bij de 24-uursstaking. Dat houdt dus in dat er in vijf landen door piloten van de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij gestaakt wordt, te weten Ierland, Zweden, Duitsland, België en Nederland. De Spaanse piloten kunnen niet staken omdat deze verwikkeld zijn in een rechtszaak.

Het heeft lang geduurd voordat de Nederlandse Ryanair piloten hebben bevestigd dat ook zij gaan staken op vrijdag 10 augustus. De staking kan eventueel nog voorkomen worden als Ryanair een kort geding welke op donderdag 9 augustus dient zou winnen en de rechter de vliegmaatschappij in het gelijk stelt. Overigens valt het op dat Ryanair alleen in Nederland naar de rechter is gestapt om een staking te voorkomen terwijl de Ierse maatschappij dit in de andere landen niet heeft gedaan.

Eindhoven

De gevolgen van de staking van Ryanair piloten zijn nu nog niet bekend maar het zal Eindhoven Airport zijn die de staking het meest zal gaan merken aangezien dat de enige basis van Ryanair in Nederland is. Weliswaar vliegt Ryanair ook vanaf Schiphol en Maastricht maar daar staan geen vliegtuigen gestationeerd waardoor het effect niet merkbaar zal zijn aangezien de vliegtuigen en het personeel uit andere landen komen.

Sorry

De piloten in alle stakende landen betreuren de overlast die de reizigers van deze staking gaan ondervinden. De piloten vakbonden in zowel België als Nederland alsook in Zweden, Ierland en Duitsland geven aan dat ze er alles aan hebben gedaan om een staking te voorkomen maar het Ryanair management werkt niet mee, aldus de piloten. De piloten willen meer geld verdienen en een eerlijke cao krijgen die betrekking heeft met de arbeidsrechten van de landen waar de piloten gestationeerd zijn.

Vluchten

Ryanair heeft tot nu toe voor vrijdag 10 augustus in totaal bijna 700 van de voor die dag geplande 2.400 vluchten geannuleerd. In Ierland gaat het om 20 vluchten, in Duitsland om 250 vluchten, in België om 104 vluchten en in Zweden om 22 vluchten. Op de Nederlandse website van Ryanair wordt nog geen melding gedaan van de staking (vanwege het kort geding) en het is dus nog niet bekend hoeveel vluchten er in Nederland geannuleerd zullen worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Volgens mij is Ryan air de grootste low budget airline geworden, mede door deze slechte arbeidsvoorwaarden. Dus als men daar gaat werken neem je dat kennelijk, in de eerste instantie, voor lief.
  Hierbij is het laatste nieuws dat er wereldwijd, in de nabije toekomst, ruim 700 duizend !? , piloten nodig zijn. De KLM komt nu in ieder geval al tekort, dus waar hebben zij het over?

 2. Heeft er iemand een grove berekening van de som geld die deze staking voor Ryanair zal gaan kosten ?
  Ik vraag me af of ze niet beter hadden kunnen toegeven aan de eisen, want straks lopen al hun piloten weg naar andere maatschappijen en wat denk van het kwaad en ongenoegen bij hun reizigers die voortaan liever iets meer betalen bij de concurrent ?
  Wat zou jij doen in de schoenen van o’Leary ?

 3. Groot gelijk Jan ik betaal heel graag 20 euro meer voor een ticket .De luxe van te kunnen vliegen met Ryanair is dat ik op 10 min van de luchthaven woon .Altijd heel content van deze maatschappij

 4. Neem de volgende keer ook de Regio luchthaven Weeze mee in je berichten. Grote groepen Nederlanders en ook Belgen vliegen vanaf Weeze naar de Canarische eilanden. Deze mensen zouden je berichtgeving denk ik ook wel op prijs stellen. ?

 5. Kom op O’Leary, je kunt niet eeuwig de luis in de pels van andere maatschappijen blijven! Gedraag je als een volwassen vliegtuigmaatschappij en vraag wat reëlere prijzen voor de tickets. Daarmee kun je dan het personeel tegemoet komen.
  Dan is iedereen blij en scheelt dat de reizigers een hoop ergernis. die 10 of 20 Euro per ticket zal men er best voor over hebben, als men dan niet bang meer hoeft te zijn voor dit soort acties tijdens de vakantietijd!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken