Hoogste temperatuur van Spanje op donderdag: Xativa met 42,2 graden

Hoogste temperatuur van Spanje op donderdag: Xativa met 42,2 graden
Beeld: 123rf

MADRID – Zoals we al eerder melden is het opnieuw erg warm in Spanje. Nu gebeurt dat elke zomer maar het komt niet altijd voor dat de temperaturen boven de 40 graden komen. Op donderdag was de hoogste temperatuur van heel Spanje 42,2 graden. Dat werd gemeten in Xativa in de provincie Valencia.

Met de terral in de provincie Málaga en de tropen- en equatoriale nachten op veel plaatsen langs de Middellandse Zeekust is het ook logisch dat de temperaturen hoog zijn. Op donderdag werd de hoogste temperatuur van Spanje volgens de website van de Spaanse weerdienst Aemet gemeten in Xativa (Valencia) met 42,2 graden.

In Yeste (Albacete) werd het 41,6 graden wat iets meer is dan de 41,2 graden in Ontinyent (Valencia) en de 40,7 graden in Molina de Segura (Murcia) of 40,4 graden in Carcaixent (Valencia).

Regio’s

In Catalonië werd op donderdag de hoogste temperatuur gemeten in Tortosa (Tarragona) met 37,7 graden gevolgd door Cabacés (Tarragona) met 36,7 graden, Lerida met 36,6 graden, Llimiana (Lerida) met 36,2 graden en Manresa (Barcelona) met 36,1 graden.

In de Valencia regio werd het dus 42,2 graden in Xativa (Valencia), 41,2 graden in Ontinyent (Valencia) en 40,4 graden in Carcaixent. Maar in Bicorp (Valencia) werd een temperatuur gemeten van 39,9 graden en in Turís (Valencia) 39,2 graden. Bij het vliegveld Alicante-Elche werd het 35,5 graden.

In de Murcia regio steeg het kwik naar 40,7 graden in Molina de Segura en werd het 39,9 graden in Archena, 39,6 graden in Murcia, 39,6 graden in Cieza en 39,5 graden in Alhama de Murcia.

Op de Balearen eilanden werd het maximaal 35,7 graden in Artà (Mallorca) en 35,7 graden in Sa Pobla (Mallorca), 35,5 graden in Pollença (Mallorca), 32,5 graden in Es Mercadal (Menorca) en 33,2 graden op Formentera. 

Ook in Andalusië was het erg warm met 39,5 graden in Álora (Málaga), 39,2 graden in Cortes de la Frontera (Málaga), 39,2 graden in Montoro (Córdoba), 39,1 graden in Jimena de la Frontera en 39,1 graden in Granada.

Voor het slechte weer moet men nu zijn in Galicië waar het op donderdag regende op veel plaatsen langs de kust met maxima van 22 graden overdag.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.