skip to Main Content
Hoogste temperatuur van Spanje op donderdag: Xativa met 42,2 graden
123rf

Hoogste temperatuur van Spanje op donderdag: Xativa met 42,2 graden

MADRID – Zoals we al eerder melden is het opnieuw erg warm in Spanje. Nu gebeurt dat elke zomer maar het komt niet altijd voor dat de temperaturen boven de 40 graden komen. Op donderdag was de hoogste temperatuur van heel Spanje 42,2 graden. Dat werd gemeten in Xativa in de provincie Valencia.

Met de terral in de provincie Málaga en de tropen- en equatoriale nachten op veel plaatsen langs de Middellandse Zeekust is het ook logisch dat de temperaturen hoog zijn. Op donderdag werd de hoogste temperatuur van Spanje volgens de website van de Spaanse weerdienst Aemet gemeten in Xativa (Valencia) met 42,2 graden.

In Yeste (Albacete) werd het 41,6 graden wat iets meer is dan de 41,2 graden in Ontinyent (Valencia) en de 40,7 graden in Molina de Segura (Murcia) of 40,4 graden in Carcaixent (Valencia).

Regio’s

In Catalonië werd op donderdag de hoogste temperatuur gemeten in Tortosa (Tarragona) met 37,7 graden gevolgd door Cabacés (Tarragona) met 36,7 graden, Lerida met 36,6 graden, Llimiana (Lerida) met 36,2 graden en Manresa (Barcelona) met 36,1 graden.

In de Valencia regio werd het dus 42,2 graden in Xativa (Valencia), 41,2 graden in Ontinyent (Valencia) en 40,4 graden in Carcaixent. Maar in Bicorp (Valencia) werd een temperatuur gemeten van 39,9 graden en in Turís (Valencia) 39,2 graden. Bij het vliegveld Alicante-Elche werd het 35,5 graden.

In de Murcia regio steeg het kwik naar 40,7 graden in Molina de Segura en werd het 39,9 graden in Archena, 39,6 graden in Murcia, 39,6 graden in Cieza en 39,5 graden in Alhama de Murcia.

Op de Balearen eilanden werd het maximaal 35,7 graden in Artà (Mallorca) en 35,7 graden in Sa Pobla (Mallorca), 35,5 graden in Pollença (Mallorca), 32,5 graden in Es Mercadal (Menorca) en 33,2 graden op Formentera. 

Ook in Andalusië was het erg warm met 39,5 graden in Álora (Málaga), 39,2 graden in Cortes de la Frontera (Málaga), 39,2 graden in Montoro (Córdoba), 39,1 graden in Jimena de la Frontera en 39,1 graden in Granada.

Voor het slechte weer moet men nu zijn in Galicië waar het op donderdag regende op veel plaatsen langs de kust met maxima van 22 graden overdag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by