Hoogste temperatuur van Spanje op donderdag: Xativa met 42,2 graden

Hoogste temperatuur van Spanje op donderdag: Xativa met 42,2 graden
Beeld: 123rf

Hoogste temperatuur van Spanje op donderdag: Xativa met 42,2 graden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals we al eerder melden is het opnieuw erg warm in Spanje. Nu gebeurt dat elke zomer maar het komt niet altijd voor dat de temperaturen boven de 40 graden komen. Op donderdag was de hoogste temperatuur van heel Spanje 42,2 graden. Dat werd gemeten in Xativa in de provincie Valencia.

Met de terral in de provincie Málaga en de tropen- en equatoriale nachten op veel plaatsen langs de Middellandse Zeekust is het ook logisch dat de temperaturen hoog zijn. Op donderdag werd de hoogste temperatuur van Spanje volgens de website van de Spaanse weerdienst Aemet gemeten in Xativa (Valencia) met 42,2 graden.

In Yeste (Albacete) werd het 41,6 graden wat iets meer is dan de 41,2 graden in Ontinyent (Valencia) en de 40,7 graden in Molina de Segura (Murcia) of 40,4 graden in Carcaixent (Valencia).

Regio’s

In Catalonië werd op donderdag de hoogste temperatuur gemeten in Tortosa (Tarragona) met 37,7 graden gevolgd door Cabacés (Tarragona) met 36,7 graden, Lerida met 36,6 graden, Llimiana (Lerida) met 36,2 graden en Manresa (Barcelona) met 36,1 graden.

In de Valencia regio werd het dus 42,2 graden in Xativa (Valencia), 41,2 graden in Ontinyent (Valencia) en 40,4 graden in Carcaixent. Maar in Bicorp (Valencia) werd een temperatuur gemeten van 39,9 graden en in Turís (Valencia) 39,2 graden. Bij het vliegveld Alicante-Elche werd het 35,5 graden.

In de Murcia regio steeg het kwik naar 40,7 graden in Molina de Segura en werd het 39,9 graden in Archena, 39,6 graden in Murcia, 39,6 graden in Cieza en 39,5 graden in Alhama de Murcia.

Op de Balearen eilanden werd het maximaal 35,7 graden in Artà (Mallorca) en 35,7 graden in Sa Pobla (Mallorca), 35,5 graden in Pollença (Mallorca), 32,5 graden in Es Mercadal (Menorca) en 33,2 graden op Formentera. 

Ook in Andalusië was het erg warm met 39,5 graden in Álora (Málaga), 39,2 graden in Cortes de la Frontera (Málaga), 39,2 graden in Montoro (Córdoba), 39,1 graden in Jimena de la Frontera en 39,1 graden in Granada.

Voor het slechte weer moet men nu zijn in Galicië waar het op donderdag regende op veel plaatsen langs de kust met maxima van 22 graden overdag.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.