Search
menu
Search

Kort nieuws uit Spanje (29)

Oeps ... foto ontbreekt!

Kort nieuws uit Spanje (29)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

17-jarige Nederlandse jongen met helikopter gered in Cáceres

CÁCERES – De Guardia Civil moest eraan te pas komen om met een helikopter een 17-jarige Nederlandse jongen die tijdens het bergwandelen een been had gebroken te redden uit zijn benarde situatie. Dit voorval deed zich voor in de kloof of het ravijn ‘Los Papúos’ wat in de gemeente Jerte in de provincie Cáceres in Extremadura ligt. Het ongeval gebeurde reeds op 1 augustus.

Nederlandse diamantdief aangehouden in Playa de Aro

GERONA – De Spaanse politie heeft in juli een door de Nederlandse justitie gezochte Nederlander aangehouden in Playa de Aro (Platja d’Aro) in de provincie Gerona. De man werd al sinds mei 2018 gezocht door de Nederlandse autoriteiten vanwege een gewapende overval in een hotel net buiten Amsterdam waarbij een grote hoeveelheid diamanten buit werd gemaakt. De Nederlander had zijn uiterlijk veranderd en leefde met een vals Bulgaars paspoort in Playa de Aro. De Spaanse politie kon de man identificeren na een vingerafdruk analyse.

Nederlander na beroerte met helikopter van camping gehaald in Cantabrië

SANTANDER – Een 73-jarige Nederlander die op vakantie was op een camping in Turieno in de autonome regio Cantabrië is na een beroerte geëvacueerd per helikopter. De man was op vakantie in Camaleño waar hij op vakantie was. In het krantenbericht staat verder niets over reisgenoten en over hoe de man het maakt en of hij de beroerte heeft overleefd.

Belgische wielrenner Evenepoel wint klassieker San Sebastian

SAN SEBASTIÁN – De jongste wielrenner van de Clásica San Sebastián is meteen ook de jongste winnaar geworden. We hebben het dan over de 19-jarige Belg Remco Evenepoel die met de winst in het Baskenland zijn eerste grote eendaagse koers wist te winnen. De Belgen weten het na de winst in San Sebastián zeker: met ‘de kannibaal uit Schepdaal’ hebben ze dit keer écht een opvolger van Eddy Merckx in huis.

In Nederland gezochte man met 800 wietplanten in Calpe gearresteerd

ALICANTE – De politie heeft eind juli in de kustplaats Calpe een 38-jarige Nederlander aangehouden vanwege een misdaad tegen de volksgezondheid. Dat gebeurde nadat de politie bij de woning van de man 800 wietplanten en een tal van apparaten voor de productie en distributie aantrof. De politie startte in mei reeds met het ‘Zagem’ onderzoek waarna agenten gedurende twee maanden de Nederlander in de gaten hielden om te achterhalen wat de man in zijn schild voerde en of er handlangers waren. 

Bij zijn arrestatie in Calpe bleek ook nog eens dat de Nederlander in eigen land gezien wordt als een gevaarlijke crimineel met een strafblad voor moord, ontvoering met gijzelaars, overvallen met geweld en drugshandel.

Gevluchte Belg aangehouden in Almería tijdens vlucht naar Marokko

ALMERÍA – De Nationale Politie heeft in de haven van Almería een door de Belgische autoriteiten gezochte Belg aangehouden. Dat gebeurde op het moment toen de man de oversteek per boot wilde maken van Spanje naar Marokko om zo voor de Europese justitie te vluchten. De Belg moet nog een straf van 40 maanden uitzitten en nog een boete van 16.000 euro betalen in België. De Belg wordt o.a. gezocht omdat hij een lid is van een criminele bende uit Nederland.

Nederlander valt van balkon in badplaats El Arenal op Mallorca

PALMA – Een 18-jarige Nederlandse toerist is deze week gewond geraakt toen hij van vijf hoog van een balkon viel bij een hotel in de badplaats El Arenal op Mallorca. Het is niet bekend of de jongen viel of dat hij van balkon naar balkon wilde gaan en ten val kwam. De jongen heeft geluk gehad omdat hij terecht kwam op een vuilniscontainer maar hij werd met zware verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde toen de 18-jarige jongen alleen in de kamer was op de vijfde verdieping van hotel Luna Park in El Arenal (s’Arenal) in Llucmajor op het Balearen eiland Mallorca.

Nederlandse student vindt gouden Romeinse ketting in Aragón

ZARAGOZA – Eind juli heeft de Nederlandse student Aivin Gast van de Universiteit van Oxford bij opgravingen in Uncastillo een gouden Romeinse ketting gevonden. De vondst werd gedaan bij de historische plaats en oude Romeinse stad Los Bañales in Uncastillo provincie Zaragoza. De Nederlandse ‘archeoloog’ was samen met 30 andere studenten aan het werk bij de Romeinse stad Los Bañales. Volgens de eerste berichten stamt de gouden ketting uit de eerste helft van de derde eeuw na Christus. Overigens werden er nog meer Romeinse sieraden gevonden maar deze waren niet zo bijzonder als de gouden ketting.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?