Warm auto interieur in Spanje? De Guardia Civil geeft deze tip!

Warm auto interieur in Spanje? De Guardia Civil geeft deze tip!
Beeld: Guardia Civil / Twitter

MADRID – Als het warm is in Spanje en je wilt in je personenwagen stappen dan kan het binnen vaak enorm warm zijn. De eerste reactie van de meeste mensen is meteen de autodeuren en ruiten openen om te tochten maar de Spaanse Guardia Civil heeft de volgende handige tips. Zou het werken?

Op Twitter geeft de Guardia Civil politie niet alleen belangrijke informatie maar ook handige tips. Dit keer heeft de politie de gouden tip om de warme geparkeerde auto koel te krijgen van binnen. Eigenlijk is het heel simpel maar de redactie heeft het nog niet geprobeerd.

Naast de tips van goed ventileren en dan de airco aanzetten, koude dranken (geen alcohol) drinken en indien men stopt dit te doen op een plaats met schaduw waarbij de inzittenden (mens en dier) nooit in de auto moeten blijven zitten, geeft de Guardia Civil ook de onderstaande tip. 

Tip

Om een warme/hete geparkeerde auto snel koel te krijgen geeft de Guardia Civil deze tip:

1. Open de ruit van de bijrijder om frisse/koele lucht de auto in te laten stromen. Op deze manier ontstaat er een vacuüm.

2. Open de deur van de bestuurder en open/sluit deze 5 keer achter elkaar om zo de warme lucht uit de auto te pompen.

Als het goed is moet de auto nu van binnen koeler zijn zonder dat men daar heel veel voor hoeft te doen. Maar de vraag is, werkt deze truc van de Guardia Civil? Wij hebben het nog niet geprobeerd maar jij wel? Heb jij nog gouden tips voor de lezers?

Overigens heeft een van de volgers van de Guardia Civil op Twitter uitgezocht wie dit systeem bedacht heeft. Dat waren de Japanners zoals onderstaande video laat zien 😉

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Niks raampje open aan 1 kant, maar gewoon de hele deur(en) open zetten aan 1 kant. Dan de deur(en) aan de andere kant wijd openen en (tegelijk) een paar keer(4 a 5) dichtgooien. Geheid een paar graden temperatuur daling. Bij vierdeurs heb je dus wel even assistentie nodig!

In mij schuilt duidelijk geen wetenschapper. Ik start mijn auto terwijl ik nog niet in zit, zet mijn raam op een kier en smijt de deur dicht met de airco op de hoogste stand. Y voila……….Een paar minuten is voldoende om het instappen enigzins dragelijk te maken.

Dit werd uitgetest door de universiteit Leuven, en is absoluut niet waar . Er werd geen enkel verschil in temperatuur vastgesteld, na wetenschappelijke test.

Kan de Guardia Civil ook vertellen hoe ze de koele lucht aan één kant van de auto krijgen. Als mijn auto in de zon gestaan heeft heb ik dat nooit! Gewoon bloedheet aan beide kanten!

Wat ik meestal doe is het volgende: ik open een raam (eender welk) en daarna een deur aan de andere kant. Dat creëert inderdaad een vacuüm zoals Manolo aangeeft. Dan sla ik de deur dicht, zodat de nog resterende warme lucht binnenin door het openstaande raam naar buiten kan. Meestal werkt het na één maal de deur dicht geslagen te hebben, maar soms kunnen er twee pogingen nodig zijn.

Je hebt het zelf niet begrepen. Er is geen enkele reden waarom er zo maar koude lucht naar binnen zal stromen en de warme lucht naar een kant drukt. Dat is complete onzin. Warme lucht is lichter en stroomt naar buiten. En dat staat ook helemaal niet in het plaatje. Je opent het portier (snel) en daardoor ontstaat er een vacuum waardoor er lucht naar binnenstroomt. Door het portier (snel) te bewegen pomp je lucht in en uit. Dat zal zeker werken.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.