skip to Main Content
Warm auto interieur in Spanje? De Guardia Civil geeft deze tip!
Guardia Civil / Twitter

Warm auto interieur in Spanje? De Guardia Civil geeft deze tip!

MADRID – Als het warm is in Spanje en je wilt in je personenwagen stappen dan kan het binnen vaak enorm warm zijn. De eerste reactie van de meeste mensen is meteen de autodeuren en ruiten openen om te tochten maar de Spaanse Guardia Civil heeft de volgende handige tips. Zou het werken?

Op Twitter geeft de Guardia Civil politie niet alleen belangrijke informatie maar ook handige tips. Dit keer heeft de politie de gouden tip om de warme geparkeerde auto koel te krijgen van binnen. Eigenlijk is het heel simpel maar de redactie heeft het nog niet geprobeerd.

Naast de tips van goed ventileren en dan de airco aanzetten, koude dranken (geen alcohol) drinken en indien men stopt dit te doen op een plaats met schaduw waarbij de inzittenden (mens en dier) nooit in de auto moeten blijven zitten, geeft de Guardia Civil ook de onderstaande tip. 

Tip

Om een warme/hete geparkeerde auto snel koel te krijgen geeft de Guardia Civil deze tip:

1. Open de ruit van de bijrijder om frisse/koele lucht de auto in te laten stromen. Op deze manier ontstaat er een vacuüm.

2. Open de deur van de bestuurder en open/sluit deze 5 keer achter elkaar om zo de warme lucht uit de auto te pompen.

Als het goed is moet de auto nu van binnen koeler zijn zonder dat men daar heel veel voor hoeft te doen. Maar de vraag is, werkt deze truc van de Guardia Civil? Wij hebben het nog niet geprobeerd maar jij wel? Heb jij nog gouden tips voor de lezers?

Overigens heeft een van de volgers van de Guardia Civil op Twitter uitgezocht wie dit systeem bedacht heeft. Dat waren de Japanners zoals onderstaande video laat zien 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Niks raampje open aan 1 kant, maar gewoon de hele deur(en) open zetten aan 1 kant. Dan de deur(en) aan de andere kant wijd openen en (tegelijk) een paar keer(4 a 5) dichtgooien. Geheid een paar graden temperatuur daling. Bij vierdeurs heb je dus wel even assistentie nodig!

  2. In mij schuilt duidelijk geen wetenschapper. Ik start mijn auto terwijl ik nog niet in zit, zet mijn raam op een kier en smijt de deur dicht met de airco op de hoogste stand. Y voila……….Een paar minuten is voldoende om het instappen enigzins dragelijk te maken.

  3. Dit werd uitgetest door de universiteit Leuven, en is absoluut niet waar . Er werd geen enkel verschil in temperatuur vastgesteld, na wetenschappelijke test.

  4. Kan de Guardia Civil ook vertellen hoe ze de koele lucht aan één kant van de auto krijgen. Als mijn auto in de zon gestaan heeft heb ik dat nooit! Gewoon bloedheet aan beide kanten!

  5. Wat ik meestal doe is het volgende: ik open een raam (eender welk) en daarna een deur aan de andere kant. Dat creëert inderdaad een vacuüm zoals Manolo aangeeft. Dan sla ik de deur dicht, zodat de nog resterende warme lucht binnenin door het openstaande raam naar buiten kan. Meestal werkt het na één maal de deur dicht geslagen te hebben, maar soms kunnen er twee pogingen nodig zijn.

  6. Je hebt het zelf niet begrepen. Er is geen enkele reden waarom er zo maar koude lucht naar binnen zal stromen en de warme lucht naar een kant drukt. Dat is complete onzin. Warme lucht is lichter en stroomt naar buiten. En dat staat ook helemaal niet in het plaatje. Je opent het portier (snel) en daardoor ontstaat er een vacuum waardoor er lucht naar binnenstroomt. Door het portier (snel) te bewegen pomp je lucht in en uit. Dat zal zeker werken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by