Search
menu
Search

Warm auto interieur in Spanje? De Guardia Civil geeft deze tip!

Oeps ... foto ontbreekt!

Warm auto interieur in Spanje? De Guardia Civil geeft deze tip!

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als het warm is in Spanje en je wilt in je personenwagen stappen dan kan het binnen vaak enorm warm zijn. De eerste reactie van de meeste mensen is meteen de autodeuren en ruiten openen om te tochten maar de Spaanse Guardia Civil heeft de volgende handige tips. Zou het werken?

Op Twitter geeft de Guardia Civil politie niet alleen belangrijke informatie maar ook handige tips. Dit keer heeft de politie de gouden tip om de warme geparkeerde auto koel te krijgen van binnen. Eigenlijk is het heel simpel maar de redactie heeft het nog niet geprobeerd.

Naast de tips van goed ventileren en dan de airco aanzetten, koude dranken (geen alcohol) drinken en indien men stopt dit te doen op een plaats met schaduw waarbij de inzittenden (mens en dier) nooit in de auto moeten blijven zitten, geeft de Guardia Civil ook de onderstaande tip. 

Tip

Om een warme/hete geparkeerde auto snel koel te krijgen geeft de Guardia Civil deze tip:

1. Open de ruit van de bijrijder om frisse/koele lucht de auto in te laten stromen. Op deze manier ontstaat er een vacuüm.

2. Open de deur van de bestuurder en open/sluit deze 5 keer achter elkaar om zo de warme lucht uit de auto te pompen.

Als het goed is moet de auto nu van binnen koeler zijn zonder dat men daar heel veel voor hoeft te doen. Maar de vraag is, werkt deze truc van de Guardia Civil? Wij hebben het nog niet geprobeerd maar jij wel? Heb jij nog gouden tips voor de lezers?

Overigens heeft een van de volgers van de Guardia Civil op Twitter uitgezocht wie dit systeem bedacht heeft. Dat waren de Japanners zoals onderstaande video laat zien 😉

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?