Warm auto interieur in Spanje? De Guardia Civil geeft deze tip!

Warm auto interieur in Spanje? De Guardia Civil geeft deze tip!
Beeld: Guardia Civil / Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Als het warm is in Spanje en je wilt in je personenwagen stappen dan kan het binnen vaak enorm warm zijn. De eerste reactie van de meeste mensen is meteen de autodeuren en ruiten openen om te tochten maar de Spaanse Guardia Civil heeft de volgende handige tips. Zou het werken?

Op Twitter geeft de Guardia Civil politie niet alleen belangrijke informatie maar ook handige tips. Dit keer heeft de politie de gouden tip om de warme geparkeerde auto koel te krijgen van binnen. Eigenlijk is het heel simpel maar de redactie heeft het nog niet geprobeerd.

Naast de tips van goed ventileren en dan de airco aanzetten, koude dranken (geen alcohol) drinken en indien men stopt dit te doen op een plaats met schaduw waarbij de inzittenden (mens en dier) nooit in de auto moeten blijven zitten, geeft de Guardia Civil ook de onderstaande tip. 

Tip

Om een warme/hete geparkeerde auto snel koel te krijgen geeft de Guardia Civil deze tip:

1. Open de ruit van de bijrijder om frisse/koele lucht de auto in te laten stromen. Op deze manier ontstaat er een vacu眉m.

2. Open de deur van de bestuurder en open/sluit deze 5 keer achter elkaar om zo de warme lucht uit de auto te pompen.

Als het goed is moet de auto nu van binnen koeler zijn zonder dat men daar heel veel voor hoeft te doen. Maar de vraag is, werkt deze truc van de Guardia Civil? Wij hebben het nog niet geprobeerd maar jij wel? Heb jij nog gouden tips voor de lezers?

Overigens heeft een van de volgers van de Guardia Civil op Twitter uitgezocht wie dit systeem bedacht heeft. Dat waren de Japanners zoals onderstaande video laat zien 馃槈

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar informaci贸n de boletines y promociones a trav茅s de correo electr贸nico.
Legitimaci贸n: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites ser谩n ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificaci贸n, supresi贸n, oposici贸n y dem谩s derechos legalmente establecidos a trav茅s del email info@spanjevandaag.com
Informaci贸n adicional: Encontrar谩s m谩s informaci贸n en la pol铆tica de privacidad.