menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederland past reisadvies Spanje aan vanwege corona-uitbraken (UPDATE)

123rf
Beeld: 123rf

Nederland past reisadvies Spanje aan vanwege corona-uitbraken (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nederlandse Buitenlandse Zaken heeft op zondag 9 augustus op de website nederlandwereldwijd.nl het reisadvies voor delen van Spanje aangepast. Zoals te lezen is gaan deze wijzigingen in op maandag 10 augustus en wordt op maandag ook de kaart met daarop de kleuren aangepast. Er komen van de toenemende corona-uitbraken meer oranje gekleurde gebieden bij.

LET OP: Vanaf 25 augustus 00:00 uur heeft Nederland HEEL SPANJE de kleur ORANJE gegeven in het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dat geldt voor het vasteland van Spanje en de eilanden (Balearen en Canarische Eilanden) inclusief de enclaves Ceuta en Melilla. Meer informatie lees je HIER.

De afgelopen weken werden al diverse regio’s in Spanje van kleur geel (let op veiligheidsrisico’s) naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) aangepast en daar komen vanaf maandag 10 augustus nieuwe provincies bij. Het is dus niet zoals het reisadvies in België verboden te reizen naar deze gebieden in Spanje maar het wordt aangeraden niet te doen. Datzelfde geldt voor de 14-daagse thuisquarantaine die in Nederland wordt aangeraden en niet verplicht is.

KLIK HIER voor de website nederlandwereldwijd.nl en

NIEUW op de lijst van oranje gekleurde gebieden in Spanje zijn:

  • Provincie Zaragoza (Aragón)
  • Provincies Huesca (Aragón)
  • Provincies Teruel (Aragón)
  • Provincie Soria (Castilië en León)

Deze oranje gebieden komen bij de gebieden die reeds op 27 en 29 juli de oranje kleur hebben gekregen, te weten:

  • Provincie Barcelona (Catalonië)
  • Provincie Lerida (Catalonië)
  • Provincie Gerona (catalonië) alleen de gemeenten Figueres en Vilafant (Deze gemeenten staan sinds 29 juli als oranje op de kaart van Spanje maar in de nieuwe tekst worden ze niet meer genoemd. Het is afwachten wat de kaart op maandag laat zien).

ATTENTIE: Onder de provincie Barcelona vallen bv. ook de toeristische plaatsen: Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, de stad Mataró, Premià de Mar, El Masnou, Montgat en de stad Badalona aan de noordkant van de stad Barcelona. Ten zuiden van de stad Barcelona horen ook Castelldefels, Gavà, Garraf, Sitges, Vilanova i la Geltrú en Cubelles bij de provincie Barcelona. KLIK HIER om de kaart van de provincie Barcelona op Google Maps te bekijken.

Oranje

Alleen noodzakelijke reizen naar bovenvermelden oiranje gekleurde gebieden in Spanje. Op autosnelwegen kun je, alléén als je op doorreis bent, door vermelde oranje gebieden rijden. Oranje kleur betekent: alleen noodzakelijke reizen.

Als je (een van) deze provincies/plaatsen/regio’s hebt bezocht en hiervandaan terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan (dit geldt voor gebieden met de oranje en rode kleuren). Door dit advies op te volgen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. KLIK HIER.

KLIK HIER voor meer informatie over thuisquarantaine bij aankomst in Nederland.

Geel

Zoals op de kaart van Spanje te zien is, is de rest van het land nog steeds geel gekleurd met de waarschuwing: let op veiligheidsrisico’s. Zolang het coronavirus er is, blijven er risico’s in Spanje. De lokale overheid kan opnieuw maatregelen nemen die gevolgen hebben voor het dagelijkse leven. Houd hier rekening mee. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Beeld: Nederlandwereldwijd.nl