Search
menu
Search

De 100 duurste plaatsen in Spanje om een ​​huis te kopen of te huren

De 100 duurste plaatsen in Spanje om een ​​huis te kopen of te huren
Beeld: Benahavís / Canva

De 100 duurste plaatsen in Spanje om een ​​huis te kopen of te huren

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De woningwebsite Idealista.es heeft een lijst samengesteld van de 100 meest gezochte en duurste plaatsen in Spanje waar bezoekers van de website een huis zoeken om te kopen of om te huren. Het gaat in dit geval om de ranking van het tweede kwartaal dit jaar. Uit de lijst blijkt dat de hoogste gemiddelde prijzen geconcentreerd zijn in de gebieden langs de Middellandse Zee en op de Balearen eilanden.

Tijdens het afgelopen kwartaal zijn de prijzen van woningen in Spanje met 3,3% gestegen. Dat is een gemiddelde want er is een segment dat nog meer is gestegen, dat van de dure woningen ofwel de luxe categorie. Om erachter te kunnen komen waar de duurste woningen van Spanje te vinden zijn en waar veel gezocht wordt naar luxe huizen, heeft de website Idealista.es het aanbod op de eigen website geanalyseerd en kon een top 100 lijst samengesteld worden.

Op die top 100 lijst is te zien dat de hoogste gemiddelde prijzen voor woningen geconcentreerd zijn langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen eilanden. De lijst wordt aangevoerd door de steden Benahavís (Málaga), Calvia (Mallorca) en Marbella (Málaga) met gemiddelde prijzen boven de miljoen euro en huurprijzen van meer dan 2.800 euro per maand, inclusief Ibiza.

Koop

Op de onderstaande lijsten is te zien dat de gemiddelde koopprijs voor een woning in Benahavís (Málaga) 1,8 miljoen euro is terwijl dat 1,4 miljoen euro is in Calvia (Mallorca) en 1,17 miljoen euro in Marbella (Málaga). Onder de miljoen euro liggen plaatsen als Sotogrande (Cádiz) met 865 duizend euro, Jávea (Alicante) met 721 duizend euro, Sitges (Barcelona) en Eivissa (Ibiza stad) met 681 duizend euro. 

  • koop1
  • koop2
  • koop3
  • koop4

Huur

Op de onderstaande lijsten is te zien dat de gemiddelde huurprijs voor een woning in Benahavís (Málaga) 4.014 euro/maand is terwijl dat 3.155 euro/maand is in Marbella, 2.881 euro/maand in Calvia (Mallorca), 2.815 euro/maand in Eivissa (Ibiza stad), 2.522 euro/maand in Sotogrande (Cádiz), 2.182 euro/maand in Castelldefels (Barcelona), 2.086 euro/maand in Estepona (Málaga), 1.990 euro/maand in Llucmajor (Mallorca), 1.849 euro/maand in Sitges (Barcelona) en 1,596 euro/maand in Mijas (Málaga) en Altea (Alicante).

  • huur1
  • huur2
  • huur3
  • huur4
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?