Wat zijn de beste stranden van Spanje om te surfen, snorkelen of duiken?

Wat zijn de beste stranden van Spanje om te surfen, snorkelen of duiken?
Beeld: Canva

Wat zijn de beste stranden van Spanje om te surfen, snorkelen of duiken?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wie Spanje en de zomer in 1 adem noemt, heeft het ook over waterplezier. Voor velen draait de hele vakantie om surfen, zwemmen, snorkelen of duiken, en de krant Economia Digital zette daarom de stranden op een rijtje die voor die activiteiten het beste passen. Misschien ben jij wel net in de buurt van een van hen?

Snorkelen op Menorca en Tenerife

Het snorkelen staat je toe op bijzondere wijze het onderwaterleven te ontdekken. Jij bent verbonden met de buitenwereld en zuurstof door een plastic buisje, terwijl al je andere zintuigen voor even die van een vis lijken te zijn. Dankzij de snorkel bestudeer je van dichtbij wat er zich op de kleurrijke zeebodem afspeelt.

Volgens Economia Digital zijn de kusten van Menorca helemaal te gek om aan het snorkelen te slaan. Een ideaal adresje is de Cala en Porter, een prachtige baai tussen de rotsen, waar je onder water verschillende grotten vindt om te verkennen. Op hetzelfde eiland kan je je ook in de baai Macarelleta op de Caraïben wanen.

Ook op Tenerife vind je een paradijs voor snorkelaars. Tenerife beschikt over meer dan 60 punten die staan aangestipt als ideale plaatsen om van een onderwater spektakel te genieten.

Duiken bij Mallorca en Lanzarote

Ben je al een pro in snorkelen? Dan is de volgende stap misschien wel de keuze voor een duikfles en een duikpak. Zo kan je ook dieper op verkenning gaan en effectief een tijdje onder water blijven. 

In Mallorca is de baai van Palma (Bahía de Palma) een fantastische plek voor liefhebbers van de duiksport. Verder kan je ook op de Canarische eilanden uren onder water vertoeven. Daar is de watertemperatuur zelfs het hele jaar door aangenaam genoeg om lang te zwemmen. 

Op Lanzarote is de meest gegeerde duikplaats de Puerto de Carmen, waar je met wat geluk marlijnen, tonijn en zeepaardjes te zien krijgt.

Surfen in Asturië en Cadiz

Voor de adrenalinejunks is er natuurlijk ook het surfen. Op de oppervlakte van het water ditmaal, maar daarom niet minder spannend. Meer dan gewoon een sport is surfen een levensfilosofie en een confrontatie met de krachten van de natuur.

Een van de beste plekjes van Spanje is het strand van San Lorenzo bij Gijón. Dat strand is een goed bewaard geheim waar je terecht kan met je plank, maar ook gewoon om de bruingebrande waaghalzen aan het werk te zien van op het strand. In Asturias kan je ook terecht op het Tapia de Casariego, waar de eerste Spaanse surfers in de jaren ’60 aan het werk gingen.

In het Zuiden van Spanje steken de stranden van Cádiz dan weer met kop en schouders boven de rest uit. Vooral in Tarifa vind je goede golven, en met het silhouet van het Afrikaanse continent in zicht vind je er ook alle ingrediënten om weg te dromen van op het strand.

Voor beginners raadt men rustige stranden aan zoals het strand van Caños de Meca of El Palmar aan.

Ga naar de inhoud